Danas obilježavamo Dan najboljih prijatelja!

Najbolji prijatelj je s kime se možete smijati i plakati, netko će vas podržavati i u dobrim i u lošim vremenima. To je čovjek koji će uvijek biti uz vas. Zato, posebno danas, zagrlite čvrsto svojeg najboljeg prijatelja i zahvalite mu što postoji u vašem životu.

Dana 8. lipnja obilježava se Dan najboljih prijatelja, iako je prijateljstvo nešto što treba slaviti baš svaki dan. Bez obzira na to jesu li blizu ili daleko, stari ili novi, najbolji prijatelji pomažu provesti nas kroz život. Ovog 8. lipnja, kad se ne samo U SAD-u obilježava Dana najboljih prijatelja, vrijeme je da im kažemo koliko cijenimo njihovo društvo.

Danas je dan za uživanje s ljudima koji su uvijek tu za nas. U Americi se ovaj praznik slavi od 1935. godine, a odabrali su 8. lipnja, kao savršen za aktivnosti na otvorenom. Od tada su i mnoge druge zemlje usvojile tu praksu. Neki čak organiziraju festivale kako bi proslavili sa svojom “odabranonom obitelji” kako često nazivamo prijatelje.

Bez obzira na godine, nemojte se sramiti poželjeti najboljim prijateljima “Sretan dan prijateljstva”. Imajte na umu kako nije važno imate li 16 ili 60 godina. Svatko treba prijatelja. Prisjetite se svojih najdražih sjećanja: vremena kad ste dijelili smijeh s prijateljima u školskoj kantini ili u vrijeme kada ste šaputali svoje najskrovitije tajne svom prijatelju…

Najbolji prijatelji se razumiju, zajedno prolaze i kroz lijepe i kroz teške trenutke, a ne kaže se uzalud da se pravi prijatelj poznaje u nevolji.