Od danas svoje male čitatelje možete prijaviti na Olimpijadu čitanja

Gradska knjižnica “Franjo Marković” Križevci ovo ljeto provodi još jedan program u svrhu poticanja čitanja među djecom. Riječ je o Olimpijadi čitanja, programu koji je pod licencom koprivničke knjižnice i koji oni uspješno provode nekoliko godina. Kako bi se taj izvrstan program proširio, koprivnički kolege izradili su podstranicu Olimpijade čitanja i za križevačku knjižnicu kao i službeni poster sa svim informacijama te se mi ove godine po prvi put priključujemo tom programu u svrhu poticanja čitanja među najmlađima. Sudjelovati mogu djeca od prvog do četvrtog razreda križevačkih škola i okolice. 

Podsjećamo: Prijave za Olimpijadu čitanja kreću ovaj tjedan, 17. lipnja (petak) Traju do 26. 6. 2022.       (18. lipnja – radna subota od 9 do 13 sati)

Tijekom prijave, djeca se upisuju na informativno-posudbenom pultu te postaju službeni sudionici Olimpijade čitanja. Prilikom prijave, dobivaju dnevnik čitanja. Ujedno, sva djeca sudionici programa koja nisu dosad bili članovi knjižnice, ostvaruju besplatnu članarinu, a oni kojima je pred istekom, besplatno je obnavljaju.U knjižnici, na dan prijave, djeca koja će to htjeti, uz pomoć knjižničara, aktivirat će svoj profil na online stranici Olimpijade čitanja https://krizevci.olimpijadacitanja.org/ te paralelno i digitalno skupljati bedževe, ocjenjivati pročitane knjige, pisati kratke osvrte i slično. Isto mogu učiniti i od kuće.

Olimpijada službeno započinje 27. lipnja (ponedjeljak) kada će djeca moći doći posuditi prvu knjigu. Nakon što je pročitaju, upisuju bilješke u dnevnik čitanja. Dnevnik čitanja donose u knjižnicu prilikom vraćanja knjige, pokazuju ga na pultu te dobivaju bedž naljepnicu za svaku pročitanu knjigu na za to predviđeno mjesto u dnevniku te posuđuju sljedeću po svom izboru. 

Olimpijada završava završnom svečanošću. Uz roditelje i prijatelje, bit će pozvani ravnatelj, razrednica/razrednik onih učenika koji će biti odlikovani medaljama. Za svaki razred, dodijelit će se tri medalje (zlatna, srebrna i brončana), a medalju će dobiti i ono dijete koje od svih sudionika (svih razreda) pročita najviše knjiga. Ostalima će biti podijeljene diplome.

Izvor: Gradska knjižnica “Franjo Marković”