Općina Gornja Rijeka i PORA prijavile projekt dogradnje vrtića ukupne vrijednosti 1.224.000,00 kuna

Uspješnom suradnjom Općine Gornja Rijeka i Razvojne agencije PORE KKŽ prijavljen je projekt „Dogradnja Dječjeg vrtića Mali medo“ na otvoreni Poziv na dodjelu bespovratnih sredstava „Izgradnja, dogradnja, rekonstrukcija i opremanje predškolskih ustanova, prvi Poziv” koji se provodi u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti 2021. – 2026.

Ukupna vrijednost projekta je 1.224.000,00 kuna, a Prijavitelj projekta je Općina Gornja Rijeka. Ukupno trajanje projekta je 24 mjeseca.

Opći cilj projekta je osigurati infrastrukturne i materijalne kapacitete za povećanje dostupnosti ranog i predškolskog obrazovanja u općini Gornja Rijeka. Specifični cilj projekta je ulaganje u dogradnju dječjeg vrtića „Mali medo“ u Gornjoj Rijeci za potrebe rada jedne vrtićke skupine. Ciljna skupina su djeca u dobi za vrtić s područja općine Gornja Rijeka, a koja trenutno nisu u mogućnosti sudjelovati u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja zbog nedostatka  adekvatnog prostora. Dogradnjom postojećih kapaciteta Dječjeg vrtića Mali medo veći će postotak djece s lokalnog područja imati šansu sudjelovati u sustavu ranog i predškolskog obrazovanja od njihove najranije dobi.

Razvojna agencija PORA KKŽ je pružala stručnu pomoć u pripremi ovog projekta u okviru projekta „UZ PORU PO POTPORU“ odobrenog za financiranje u okviru Poziva za iskaz interesa za dodjelu bespovratnih sredstava iz Prioritetne osi 10 – Tehnička pomoć Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ za nastavak aktivnosti regionalnih koordinatora.

Izvor: PORA