Šok u svijetu nogometa – Katar zbog odnosa prema navijačima ostaje bez Svjetskog prvenstva?

Predsjednik Svjetske nogometne federacije (FIFA) Gianni Infantino zaprijetio je Kataru da će ostati bez Svjetskog prvenstva ako ne ukaže gostoprimstvo svim navijačima…

Gianni Infantino jasno je poručio da Katar ne smije selektivno ukazivati gostoprimstvo navijačima za vrijeme Svjetskog prvenstva. U suprotnom, neće ni biti organizator Mundijala!

Infantino je prije svega mislio na LGBT populaciju čiji pripadnici strahuju za svoju sigurnost na SP-u, s obzirom na to da je homoseksualnost u Kataru zabranjena zakonom.

Ova arapska zemlja je pod povećalom raznih organizacija za ljudska prava, a sada i Fife jer pripadnici LGBTQ manjina koji planiraju put na SP strahuju za svoju sigurnost. Iako iz Katara uvjeravaju da su svi dobrodošli, nitko nije potpuno siguran kako će to izgledati u praksi kada u Katar stignu navijači iz cijelog svijeta…

‘Ako Katar ne želi da ukazati gostoprimstvo svakome, neće ni biti organizator Mundijala. Svjetsko prvenstvo je događaj koji okuplja sve ljude’, rekao je Infantino na biznis forumu u Dohi.

Infantino je govorio i o rasizmu kao negativnoj pojavi koja je i dalje izuzetno prisutna u svijetu nogometa.

‘Na posljednjih nekoliko najvećih natjecanja, više od polovice igrača doživjelo je neku vrstu rasističkih uvreda, to je velik broj. A sad je još i gore… Društvene mreže se danas koriste za uvrede na rasnoj osnovi i diskriminaciju. Mi ćemo nastaviti tražiti i blokirati svakoga tko vrijeđa igrače na društvenim mrežama’, upozorio je Gianni Infantino.

Foto: pixabay