Barakude za finale danas u 19.30!

Izabranici Ivice Tucka u polufinalu SP-a igrat će danas u 19.30 protiv Španjolske, a i taj ćete dvoboj moći pratiti na Drugom programu HTV-a.

Prvi polufinalni susret od 16 sati igrat će Italija i Grčka. Talijani su šokirali domaćine Mađare slavivši 11:10, dok je Grčka sa 16:11 bila bolja od SAD-a.

Po ranije određenom rasporedu polufinale Hrvatske i Španjolske trebalo je biti igrano 1. srpnja u 21 sat, no domaćini su ispadanjem svoje reprezentacije iz borbe za odličja odlučili u tom terminu staviti utakmicu za poredak od petog do osmog mjesta u kojoj će igrati Mađarska i SAD. 

Na putu do polufinala hrvatski vaterpolisti su u skupini B remizirali s Grčkom (8:8), a potom su upisali pobjede protiv Njemačke (13:9) te Japana (21:13), što im je bilo dovoljno za drugo mjesto.

Grčka je zbog bolje gol-razlike osvojila prvo mjesto u skupini i izborila izravni ulazak u četvrtfinale, dok su Barakude morale u osminu finala gdje su sa 13:7 nadigrale Gruziju.

U četvrtfinalu je pala i Srbija (14:12), a na putu do sigurnog odličja Hrvatskoj stoji još samo Španjolska. Bit će to deveto uzastopno polufinale Hrvatske na svjetskim prvenstvima, odnosno čak 17 godina hrvatski vaterpolisti su među četiri najbolje momčadi na svijetu!

Finale i susret za broncu na rasporedu su 3. srpnja.

Foto: pixabay