Članovi KLA održali godišnju skupštinu – dodijeljena priznanja za apstinenciju od pijenja i pušenja

Članovi Kluba liječenih alkoholičara Križevci održali su u četvrtak redovnu godišnju skupštinu kojom su obilježili i 48 godina kontinuiranog i uspješnog rada i djelovanja. U kulturno-umjetničkom programu nastupilo je Kulturno-umjetničko društvo Križevci koje je izvelo ples “Križevačka četvorka” a zatim su recitacije izveli sami članovi kluba.

Predsjednik KLA Tihomir Horvat podnio je izviješće o radu u proteklih godinu dana te istakao da su se tjedni sastanci u vrijeme pandemije održavali uz pridržavanje epidemioloških mjera pod vodstvom stručne djelatnice Zlatice Nemec i medicinske sestre Dolores Novak te im zahvalio na velikoj pomoći. Klub liječenih alkoholičara Križevci trenutno broji 24 aktivna člana od kojih je 17 liječenih ovisnika o alkoholu (14 apstinenata i 3 apstinentice) te 7 članova obitelji i 2 prijatelja kluba.

-“Protekla godina prošla je bez ijednog recidiva, što pokazuje da Klub liječenih alkoholičara Križevci radi vrlo profesionalno na području borbe protiv alkoholizma te da ima visoki postotak održavanja apstinencije, odnosno 100% – rekao je predsjednik Tihomir Horvat.

Radi epidemioloških mjera prošle godine bili su uskraćeni za odlaske na razna događanja koja su pridonosila održavanju apstinencije članova, kao što su godišnje skupštine drugih klubova, literarne, kulturne i edukativne aktivnosti. No, i dalje su održavali svoje tjedne sastanke i time doprinosili lakšem očuvanju apstinencije kao i poboljšanju načina života sebi i svojoj obitelji.

“Organizirali smo jednodnevni izlet u Trakošćan, sudjelovali u Koprivnici na tribini “Pomozimo mladima da se odgovornije nose s ovisnostima”, obilježili Mjesec borbe protiv ovisnosti u studenom te sudjelovali u programu Radija Križevci gdje smo govorili o alkoholizmu u obitelji, održali dane otvorenih vrata i bili dostupni za sve zainteresirane pojedince i obitelji koji žele razgovarati o problemima alkoholizma u obitelji i šire, načinu liječenja i upoznati rad kluba. Obilježili smo kod jezera Ravenska Kapela Dan klubova liječenih alkoholičara Hrvatske koji je bio 1. travnja, sudjelovali na sportskim susretima Udruženja klubova liječenih alkoholičara Slatina. Među 200 sudionika KLA Križevci osvojio je drugo mjesto. Naši stručni djelatnici aktivno sudjeluju u radu kluba, predani su, odgovorni i nesebično nam poklanjaju svoje slobodno vrijeme” – rekao je predsjednik Tihomir Horvat i zahvalio im, kao i svima koji na bilo koji način pomažu radu kluba.

I dalje ćemo se truditi i raditi što bolje i više za dobrobit naših članova i njihovih obitelji kojima je ova vrsta pomoći i rehabilitacije itekako potrebna. Svim apstinentima želim još puno uspješnih apstinencijskih dana, a njihovim obiteljima ljepšu i sretniju budućnosti” – kazao je na kraju Tihomir Horvat.

Stručna djelatnica KLA Zlatica Nemec, bacc.ms održala je zatim predavanje o mentalnom zdravlju. Istakla je važnost mentalnog zdravlja jer osoba koja je dobrog mentalnog zdravlja je zadovoljna, pozitivna, sretna, prihvaća druge ljude, dobro se nosi sa životnim nedaćama i stresom.

Članovima Kluba liječenih alkoholičara dodijeljena su priznanja za uspješnu apstinenciju od alkohola, kao i dugogodišnju apstinenciju od pušenja. Oni su istakli koliko im se život promijenio otkako apstiniraju te da im je puno ljepši, zdraviji i kvalitetniji i s mnogo boljim odnosima u obitelji i okolini. Poručili su da svi koji imaju problema a alkoholom priznaju to sami sebi te potraže pomoći savjet u njihovom klubu od stručnjaka i članova koji su kroz te probleme i sami prolazili.

Čestitke na dobrom radu i apstinenciji uputio im je dopredsjednik Hrvatskog saveza klubova liječenih alkoholičara Alen Dedi.

ji/radiokrizevci.hr