Dejan Pernjak SDP – mi smo se opredijelili za sportsku infrastrukturu, nogomet okuplja najviše ljudi

Gostujući u prošlotjednoj emisiji Politika Analitika Kritika, Dejan Pernjak predsjednik gradskog SDP-a govorio je o niz tema, te je na početku emisije, ne želeći komentirati aferu “Kuruza” samo izjavio

– Zabrinjavajuće je, ako je grad u prekršaju, ako se radi o većoj šteti, onda bi trebalo napraviti onaj famozni međustranački sastanak pa da vidimo o čemu se zapravo radi. U slučaju stvarne štete i da se izgubi sud i novac građana, netko mora snositi odgovornost, ako dođe do toga mi ćemo sigurno tražiti odgovornost, nije stvar u novcu, koliko je narušen ugled i povjerenje u tom trenutku.

Govoreći i SDP-u kaže, mi smo se opredijelili za sportsku infrastrukturu, nogomet okuplja najviše ljudi. Ceste i puteve možemo tražiti amandmanima.

Na pitanje bi li SDP bio spreman ponovno u koaliciju s Rajnom, kaže da ako bi se on odrekao HDZ-a, SDP bi dobro razmislio što bi i kako bi.

O Državnom arhivu Pernjak kaže da ništa ne zna, no smatra da je trebalo svladati ego i prihvatiti pomoć koju je tada nudio gospodin Hrg. Po Pernjaku Državni arhiv nije u interesu sadašnje gradske vlasti.

Smatra da se pogriješilo s novim logom i sloganom grada i da je 200 000 kuna potrošeno na nešto što je izazvalo kontraefekt. Pernjak odrješito tvrdi da je SDP oporba i u Gradu vlada koalicija Rajn – HDZ, iako kaže, nekim vijećnicima gospodina Rajna nije ugodno što moraju surađivati s HDZ-om tvrdi Pernjak. Smatra da je koalicija posljedica podrške Rajnovih vijećnika HDZ-u u županiji, pa HDZ to Rajnu vraća u Gradskom vijeću.

Na pitanje može li nabrojati pet projekata većih od 10 milijuna kuna ove vlasti, odgovorio je: Mislim da ih nema.