Naše rukometašice u finalu Mediteranskih igara

Veliki je to uspjeh za ženski rukomet u Hrvatskoj, svjestan je toga izborniK Nenad Šoštarić. On je u Alžir, točnije u Oran poveo dosta izmijenjen sastav i pomlađenu Hrvatsku. Imao je dosta problema i s ozljedama, dosta je igračica otpalo, ali i takva Hrvatska je došla do finala: 

– Osvojili smo minimalno srebrnu medalju što je izuzetno velika stvar i nastavak jednog našeg nivoa koji je počeo i na Europskom prvenstvu. Znači, u periodu od nekakve dvije godine, hrvatska reprezentacija je osvojila dvije međunarodne medalje, rekao je Šoštarić.

 U finalu nas danas čeka neugodna reprezentacija Španjolske, s njima su naše rukometašice već imale priliku igrati na ovim Igrama. U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto u grupnoj fazi, ‘Kraljice šoka’ su uvjerljivo poražene s 31-23. 

Reprezentativka Sara Šenvald vjeruje kako je taj ogled iz skupine bio samo loš dan: 

– Preponosni smo na ovaj rezultat, osvojenu medalju i idemo pokazati u finalu da je ono protiv Španjolske bio samo jedan loš dan i pokušati osvojiti zlato.

Hrvatskim rukometašicama ovo će biti treće finale u povijesti Mediteranskih igara. Godine 1993. osvojile su zlato, četiri godine poslije poražene su u finalu.

Foto: HRS/ twitter