Otvorena izložba slika Marije Konfic te poručila – “Vidim se kao dizajnerica jer bi htjela spojiti odjeću i slikarstvo zajedno”

U okviru 4. Križevačkog likovnog ljeta „Studentski mix“ u Atriju Likovne galerije danas je otvorena u 10 sati pop up izložba slika Marije Konfic.
Marija Konfic završava prvu godinu slikarstva na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci koju je upisala 2021. godine nakon završetka srednje Škole za modu i dizajn u Zagrebu.

Marija Konfic se bavi akvarel tehnikom kojom prikazuje likove iz serija i filmova, a velika joj je želja baviti se i tehnikom ulja na većim formatima. „Slikanjem sam se počela najintenzivnije baviti u 7. razredu te se to nastavilo i u srednjoj školi jer sam završila smjer Moda i dizajn, a na Akademiji sam dobila puno više iskustva i znanja. Najveća inspiracija su mi glumci, slavne osobe, serije i filmovi te sve scene koje izgledaju filmski.“

Osim obitelji i braći Marija je vrlo zahvalna i ravnateljici Gradskog muzeja Križevci Tei Hatadi što joj je omogućila te organizirala ovu izložbu.

Uzbuđenje je prisutno s obzirom na to da je Mariji ovo tek prva izložba no usprkos tome ona već ima planove za svoju budućnost – „U budućnosti se vidim kao slikarica ili dizajnerica jer bi htjela spojiti odjeću i slikarstvo zajedno.“

Izložbu je otvorila ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi koja je ukratko predstavila Mariju. Ravnateljica s ponosom ističe marljivi trud Marije s obzirom na to da uz svoju izložbu danas, ona već zadnjih mjesec dana svojim doprinosom pomaže muzeju te uči kako funkcioniraju i kako se organiziraju programi.



„Zajedno istražujemo jednu priču za koju radim tekst. Ovo nam je 4. po redu Križevačko likovno ljeto gdje je svoje izložbe održalo oko 40 umjetnika. Hvala svima koji dolaze i podupiru naše programe te se nadam da ćemo i dalje nastaviti ovako jer su Križevci neiscrpan grad kreativnih ljudi.“

Idući tjedan se predstavljaju juniori Križevačkog likovnog kruga koji su 4 subote za redom imali likovne radionice u Nemčićevom parku.

lh/radiokriževci