Počinje gradnja rotora u Ulici kralja Tomislava

Do kraja studenog trebali bi biti završeni radovi na izgradnji rotora na raskrižju Ulice kralja Tomislava, Ulice Marcela Kiepacha i Ulice Ivana Gundulića u Križevcima. Vrijednost investicije je 4.900,000 kuna.

Investitor radova su Hrvatske ceste, a izvođač radova Poduzeće za ceste Varaždin.

Na otvaranju gradilišta rotora gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kazao je da se otvaranjem nadvožnjaka nad željezničkom prugom intenzitet prometa povećao.

“Jedna od najcrnjih točaka grada, statistički s najvećim brojem nesreća, vjerujemo da će ovime biti puno sigurnija i puno protočnija. Zahvaljujem Hrvatskim cestama što su svesrdno poduprli ovaj projekt i nakon svih rješavanja dozvola krećemo s radovima. To je velik i značajan projekt za sigurnost prometa u gradu Križevcima, svakako i za mještane u ovom dijelu grada, pogotovo djecu koja ovim raskrižjem idu u školu. Zamoliti ću sve sugrađane za razumijevanje jer očekuje se da će radovi trajati četiri mjeseca. Bit će otežano prometovanje kroz ovo raskrižje, ali po završetku radova bit će nam svima puno bolje.” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Rukovoditelj Poslovne jedinice Varaždin, Hrvatske ceste Davor Bobičanec kazao je da se nakon ishođenja pravomoćne građevinske dozvole u suradnji s Gradom Križevci i provedene javne nabave, pristupa rekonstrukciji raskrižja, državne ceste DC 2 Tomislavove, Gundulićeve i Ulice Marcela Kiepacha.

“Molim sve sudionike da se pridržavaju privremene regulacije prometa. Računam da ćemo do kraja studenog ostvariti rekonstrukciju i budući rotor pustiti u punu funkciju na korist svih građana.” – kazao je Davor Bobičanec.

Što su Rajn i Bobičanec kazali o istočnoj i zapadnoj obilaznici grada moći ćete pročitati na našem portalu.

ji,tk/radiokrizevci.hr