Pop up radionicom “Pop up crafting Lili” završilo 4. Križevačko likovno ljeto

U Atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci danas je održan posljednji program ovogodišnjeg Križevačkog likovnog ljeta koji je donio kreativnu radionicu Pop up crafting Lili koju predstavlja Soba Priča Lilipjer. Josip Petrlić Pjer već se svojim djelima predstavio u sklopu Križevačog likovnog ljeta uz izložbu ilustracija “Štatutko” koju je izradila Boba Csik.

Pop up crafting Lili u sklopu Likovnog ljeta organizirao je putovanje kombiniranim tehnikama. Korak po korak izrađivala su se djela kolažom i bojom te se stvaraju slojevi i teksture koje čine dekorativne slike. Uz Pop up crafting Lili posjetitelji su mogli uživati u publikacijama autora Josipa Petrlića Pjera.

Ravnateljica Gradskog muzeja Križevci, kustosica i autorica Križevačkog likovnog ljeta Tea Hatadi ističe da je tijekom odvijanja ove likovne manifestacije u srpnju bilo puno posjetitelja i da ljudi prepoznaju vrijednost ovih događanja i vrijednost rada Križevčanki i Križevčana koji se aktivno bave kreativnim izričajem.

“Pozivam sve da nam se i iduće godine pridruže i raduje me obzirom da su se javili Križevčani koji još nisu izlagali u sklopu Križevačkog likovnog ljeta. Veselim se novim imenima na našoj sceni.” – rekla je Tea Hatadi.

Ljiljana Petrlić održala je radionice s djecom koja su se kreativno izražavala.

“Mi zapravo radimo crafting, ne učimo ih neke likovne tehnike. Za to postoje škole i Križevački likovni krug koji to uspješno radi. No, pokušavamo iz onog svega što nas okružuje oko nas napraviti nešto novo i to ukomponirati u neku svoju priču. Za Križevačko veliko spravišče radili smo razglednice grada, a danas radimo omotnice. Sa salvetom napravimo ljetnu haljinicu, ispisujemo neke poruke i to će im koristiti kao neki džepić u koji će stavljati sve što im je interesantno. Iskoristimo sve što imamo kod kuće, salvete, papire, cvjetiće i ukomponiramo u novu priču.” – kazala je Ljiljana Lili Petrlić.

Josip Petrlić Pjer više godina bavi se kulturom, književnošću, glazbom, a odnedavno se svojim stvaralaštvom nadopunjuje sa suprugom Ljiljanom.

“Ona ima svoj smjer izražavanja, ali nadopunjuje i moj književni rad. Dali smo novi pristup načinu rada i prezentiranja književnika. Ja sam slobodniji, a ona daje ozbiljnost i kvalitetu izričaja prema van svojim pristupom i svojim radom.” – kaže Pjer.

Ljiljanu i Pjera mnogi posjećuju u Sobi priča LILIPJER koja je postala je izvrsni turistički proizvod Križevaca. Postoji godinu dana i priče su dobile novu, vidljivu, javnu dimenziju. Postaje sve poznatija ne samo u Križevcima nego i u mnogo drugih gradova.

ji/radiokrizevci.hr