Saša Lončarić – nudimo niz ljetnih urbanih programa na otvorenom

Program Udruge K.V.A.R.K “Ljeto u dvorištu K2” provodi se već treću godinu. Prema riječima izvršnog direktora Saše Lončarića, zbog pandemije korone protekle dvije godine program je iz Kluba kulture preseljen u dvorište Galerije K2. Pokazalo se to kao kao dobar prostor za odvijanje raznih događaja i programa. Na ovogodišnjem trećem Ljetu u dvorištu gostovao je koprivnički pop rock band, DJ Krnya, slovenska komičarka Martina Ipša, ženska grupa iz Poljske Rosa Vertov, slušaona DJ LUN…

“Od ove godine smo postali i članovi mreže klubova u Europi koja ugošćuje nezavisne izvođače sa područja EU. Osim ovoga očekuje nas u kolovozu još jedno gostovanje u sklopu tog programa.” – kaže izvršni direktor K.V.A.R.K. – a Saša Lončarić.

Ističe da interesa za ove programe u Križevcima ima, a pojavila se i nova publika.

-“Dolazi nova, mlađa publika, otkrili su nas i dolaze na naše stand up, kazališne, koncertne programe tako da je odaziv vrlo dobar. Treba plivati u ovom nezavisnom sektoru tako da ne možete biti samo u jednom žanru, odnosno navsamo jednoj vrsti kulturnog sadržaja. Stoga imamo široki dijapazon, od glazbenog programa, stand up, edukativnog programa i pokušavamo se prilagoditi potrebama naše zajednice i sadržajima koji mogu biti križevačka kultura. Interesi publike su različiti”.

“Mislim da je dobro što je dvorište Galerije K2 otvoreno prema dosta većem broju publike nego što je to u samom Klubu kulture. Možda ljudi smatraju da je Klub kulture samo prostor za mlade, ali nije tako. Ovdje u dvorište nam dolazi i starija ekipa, provire i zastanu. Ipak je to u centru grada na dobrom mjestu. To je jako dobar prostor za odvijanje naših programa. ” – napominje Saša Lončarić.

-“Krećemo sa našim dugogodišnjim programom KineDok. Svaki utorak do 9. kolovoza pripremamo seriju dokumentarnih filmova KineDok, mreže alternativnih europskih filmskih producenata. Već šestu godinu radimo taj program. Krećemo u utorak, 12. srpnja sa projekcijom filma “Drvo”, a i u srijedu imamo super zanimljivo događanje. Iz Kranja nam dolazi bend IngoA . Osim muzike bit će tu i vatreni show te multimedijalna projekcija. Radi se o bendu koji koristi različite vrste umjetnosti u svojoj izvedbi tako da pozivam sve koji žele da navrate u 21 sat u prostor Galerije K2 na jedan zanimljiv program. U petak nas čeka rege slušaona, a 16. srpnja ugošćujemo jednu mladu DJ-icu, Križevčanku Ivonu Nemčić. Nastavljamo 19. srpnja sa KineDokom “U bojama duge” itd. Pokušavamo križevačku DJ-scenu staviti u prvi plan da im damo priliku. Biti će zatim i disco glazbe, zatim projekcija filma “Žica” o migrantima, slijedi bend Doringo i zatim Ivan Beroš. U kolovozu dva vikenda ostajemo sa KineDokom, a 7. kolovoza selimo se u Klub kulture i nakon dvije godine stanke krećemo sa programom Križevci Jazz.” – najavljuje samo dio ovogodišnjih ljetnih događanja Saša Lončarić, a o svim datumima projekcija i koncerata mogu se zainteresirani informirati na stranicama Kluba kulture.

Udruga K.V.A.R.K. je sve poznatija i šire od Križevaca te i ovoga ljeta radi program u susjednoj Koprivnici. Sudjeluje na tamošnjoj manifestaciji Ljeto na Zrinskom sa programom KUFER, a tehnička je podrška i na Robin ljetnom kinu u Križevcima.

“Nadam se da će naši građani koji imaju afiniteta prema urbanim sadržajima biti zadovoljni s našim programom i posjećivati ga. Nakon malo odmora, od kraja kolovoza nastavljamo dalje s našim programima, u rujnu su tu 5.Dani smijeha koje radimo sa Kerekesh teatrom u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem. Nadam se da ćemo već uhodanom programskom shemom nastaviti jesensku i zimsku sezonu.” – zaključio je izvršni direktor Udruge K.V.A.R.K. Saša Lončarić.

ji/radiokrizevci.hr