U petak u dvorištu Galerije K2 nastupa Rosa Vertov

U dvorište Galerije K2 iz Poljske dolazi Rosa Vertov, ženski bend čiji bi se glazbeni izričaj najlakše mogao opisati kao dreampop, a one za sebe kažu kako proizvode “disonantne, nemirne kompozicije natopljene melankolijom koje slušatelje šalju u svijet snova”. Izvode uvjerljivo i s puno emocija i bend se svojim nastupima nametnuo kao trenutno jedan od zanimljivijih nezavisnih bendova u Poljskoj, a sada se dolaze predstaviti i hrvatskoj publici.

Bend Rosa Vertov iz Varšave nastupa od 2015., što je omogućilo da njihov izvorni materijal poprimi sve uznemirujući oblik s kasnijim nastupima i izdanjima. Iako se mogu pojaviti kao prilično klasičan instrumentalni ansambl, njihove su skladbe fragmentirane inovativnim pristupom formi, dinamici i brzini; a njihova glazba je posebno, osobno pismo koje vas poziva da uđete u njihovu vlastitu, samoupravnu nestvarnost poput snova.

Godine 2015. objavio je svoj debitantski EP. Njihov prvi album “Who Would Have Thought?”, koji sadrži deset autorskih dream pop skladbi, objavljen je 2017. godine. Od tada je nastupao na brojnim festivalima ne samo u rodnoj Poljskoj, već i u Njemačkoj, Ukrajini, Mađarskoj, Češkoj i Južnoj Koreji. Posljednje izdanje Rose Vertov je njihov album “Day In Day Out” iz 2021.

Koncert je podržan od strane Liveurope mreže i organiziran u suradnji s Klubom Močvara. Mreža Liveurope sufinancirana je kroz program Kreativne Europe Europske unije.

Nastupiti če 8. srpnja u 21.00, a ulaz je slobodan.