Županijski Dom zdravlja dobio dva nova vozila vrijedna 180 tisuća kuna

Ispred zgrade Županijske uprave danas je održana primopredaja dva nova vozila Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije namijenjena za mobilni palijativni tim i patronažnu službu.

Ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković istaknula je kako će dva nova vozila ukupne vrijednosti 180 tisuća kuna dodatno upotpuniti postojeći vozni park koji broji 30-ak vozila, a koristit će se za potrebe patronažne službe na područje Općine Gola te mobilnog palijativnog tima Županijskog Doma zdravlja koji je u osnivanju. Najavila je i nova ulaganja u Domu zdravlja, a koja se odnose na rekonstrukcije ordinacija.

Korak smo do formiranja palijativnog tima jer sve je veća potreba za palijativnom skrbi u koju se premalo ulaže i to nam mora biti jedan od prioriteta. Uz to, čeka nas i rekonstrukcija stomatološke ordinacije u Svetom Ivanu Žabnu vrijedna 190 tisuća kuna, fizikalne ordinacije u Đurđevcu u iznosu 150 tisuća kuna te rekonstrukcija ordinacije opće obiteljske medicine u Đelekovcu“, naglasila je Hanžeković te zahvalila djelatnicima i Županiji na pomoći koja brine da i u teškim vremenima svim stanovnicima bude dostupna kvalitetna zdravstvena zaštita.

Ključeve vozila ravnateljici Hanžeković uručio je župan Darko Koren te istaknuo kako se time nastavlja proces obnove voznog parka županijskih zdravstvenih ustanova: „Neke županije imaju problem što su im vozila zdravstvenog sustava stara i po 15 godina, kod nas je to u prosjeku tri godine te raspolažemo s izuzetno vrijednim voznim parkom koji može i mora zadovoljiti sve potrebe koje imamo. Također, povezanost i suradnja naših zdravstvenih ustanova izuzetno je dobra i one funkcioniraju kao jedinstven sustav, na korist i zadovoljstvo naših građana.“

Današnjoj primopredaji vozila prisustvovali su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnice Melita Ivančić i Maja Blažek te ravnatelji i zaposlenici županijskih zdravstvenih ustanova.

Služba ureda župana