27.kolovoza u zagrebačkom ZOO-u : “Noć šišmiša”

“Noć šišmiša” održat će se u zagrebačkom Zoološkom vrtu u subotu, 27. kolovoza, od 19 do 22 sata, kada će građani moći saznati puno zanimljivih informacija o tim životinjama, a posebna pozornost bit će posvećena izumrlim vrstama šišmiša te razlozima njihove ugroženosti.

Iz zagrebačkog ZOO-a najavljuju mnogobrojne aktivnosti koje su posjetiteljima pripremili za “Noć šišmiša”. Program je, napominju, namijenjen starijima od pet godina.

U potragu za maksimirskim šišmišima građani će moći krenuti pod vodstvom edukatora u šest skupina. U svakoj može biti najviše 40 osoba. Čut će kako se glasaju šišmiši, te ih pokušati pronaći pomoću tzv. bat-detektora. Pritom će im edukatori objasniti što je eholokacija, to jest kako se šišmiši orijentiraju.

Doznat će i zašto mnogi šišmiši odabiru špilje za zaklon tijekom dana, mjesto za zimovanje i razmnožavanje. Predstavit će im se i kućice za šišmiše te objasniti zašto je šišmiše dobro imati u svojoj okolini. Stručnjaci će građanima objasniti i što učiniti kada im se šišmiš nađe u blizini.

Posebna pozornost bit će posvećena izumrlim vrstama šišmiša te razlozima ugroženosti šišmiša. Govoreći o raznim vrstama šišmiša edukatori će pokazati i čime se sve šišmiši hrane. Posjetitelji ZOO-a imat će priliku razgledati šišmiše koji žive u paviljonu Zona sumraka.

U ZOO-u kažu kako je riječ o životinjama koje oduvijek golicaju maštu ljudi, svoje mjesto našle su u raznim pričama i legendama, te će se zato i njihovi posjetitelji “moći susresti s likovima maksimirske coprnice i grofa Drakule”.

Nakon obilaska ZOO-a kraj Paviljona za majmune očekuje ih mađioničarska predstava Vladimira Štimca, a u restoranu Kod morskog lava prigodna ugostiteljska ponuda.

Broj ulaznica za “Noć šišmiša” je ograničen, pa ih je moguće rezervirati putem e-mail adrese: [email protected]. Takve rezervacije vrijede 24 sata. Neprodane ulaznice bit će moguće kupiti uoči programa na glavnoj blagajni Zoološkog vrta.

Izvor: ZOO

Foto: pixabay