Gužve na cestama, višesatna čekanja na granicama

Velike gužve na cestama i prvog vikenda u kolovozu. Pojačan je promet na svim važnijim cestama, obilaznicama, trajektnim lukama i graničnim prijelazima.

 Oko jedan sat čeka se na svim većim graničnim prijelazima na ulazu, ali i izlazu iz zemlje. Najdulje na Bajakovu, gdje se na prelazak granice čeka do tri sata.

Pred naplatnom postajom Lučko u smjeru Zagreba kolona je duga oko dva kilometra, dok prema moru nema duljih čekanja. Ali su zato kolone s povremenim zastojima između čvorova Lučko i Bosiljevo, Sveti Rok i tunela Sveti Rok.

Gužva je i u trajektnim lukama, najveća očekivano u Splitu.

– Očekujemo udarni vikend, bolji nego prošli. Više od 85 tisuća putnika, više od 17 tisuća vozila. Automobili nam dolaze malo sporijim tempom, ali stalno pristižu. Očekujemo, naravno, pritisak prema Braču, jutarnje linije Hvar, Vis, Vela Luka popunjene, klasika. Evo nastavljamo dobrim tempom i dalje, poručila je koordinatorica Jadrolinije Jelena Ivulić

Na naplatnoj postaji Lučko promet je danas bio gust, ali većih čekanja nije bilo. Međutim, gužve su se stavarale na Zagrebačkoj zaobilaznici iz smjera Jankomira i Buzina.

Foto: pixabay