I ove godine Grad Križevci ne pomaže kod kupnje radnih bilježnica

Iako je različita praksa u drugim gradovima, ipak mnogi gradovi i općine pomažu ili kupuju radne bilježnice za đake. Naše vodstvo grada ima politiku da ne daje sredstva za nabavu radnih bilježnica i materijala.

Ne bi tu bilo ništa čudno kad ne bismo bili svjedoci da se novac troši na neke, kako bi neki rekli, manje važne stvari. Tako na primjer po principu “sve po dvjesto” plaćeni su: logo i slogan grada, vidikovac itd.

Koliko je licemjerno hvaliti se titulom “Grad prijatelj djece”, a za neke nužne dječje potrebe nema sluha? Reakcije roditelja koji su nas molili da pitamo hoće li vodstvo grada izdvojiti barem neka minimalna sredstva, su potpuno razumljiva.

Na naše pitanje – Budući da su Križevci grad prijatelj djece i mladih, pitaju slušatelji, hoće li križevački đaci dobiti kakvu pripomoć od Grada za nabavu radnih bilježnica i udžbenika, kao što to imaju u okolnim gradovima?

Dobili smo sljedeći odgovor

U Proračunu Grada Križevaca koji su donijeli vijećnice i vijećnici Gradskog vijeća Grada
Križevaca nisu predviđena sredstva za nabavu radnih bilježnica i materijala. Roditeljima
koji nisu u mogućnosti opremiti djecu za školu, mogu se obratiti u Gradsku upravu kako bi
ostvarili pravo na jednokratnu pomoć. Voljeli bismo napomenuti kako Grad Križevci ove
godine kreće s financiranjem plaće učitelja u produženom boravku u Osnovnoj školi
Ljudevita Modeca.

Ovakvim činom su đaci u našem gradu, zapravo njihovi roditelji, stavljeni u sličnu situaciju kao i penzioneri koji godinama mole za božicnice i uskrsnice. /rkž – tik/.