Kako na prirodan način ublažiti svrbež nakon ugriza komarca?

Ako nailazite na probleme nakon uboda komarca, mi imamo rješenje. Provjerite kućne trikove koji vam mogu pomoći:

Jedna od namirnica koja može ublažiti svrbež je i odličan doručak. Zobenu kašu možete koristiti tako što ćete u zdjelici pomiješati jednake količine vode i zobenih pahuljica u neku vrstu paste. Zatim smjesu nanesite na nadraženu kožu i ostavite da djeluje 10 minuta, pa isperite.

Ako imate puno uboda po sebi, možete pripremiti i “zobenu kupku”. Usipajte šalicu zobenih pahuljica u kadu i ostanite tako oko 20 minuta.

Niske temperature mogu da smanje upalu, a također u tren oka smanje svrbež. Stavite hladnu, vlažnu krpu, kompresu ili vrećicu leda na zahvaćeno područje oko 5 minuta. Ponovite nekoliko puta dnevno.

Med se već vjekovima koristi za ublažavanje problema poput upale grla, suhe kože ili ispucalih usana. Također, pokazao se kao djelotvoran u slučaju uboda komaraca. Nanesite nekoliko kapi meda na zahvaćeno područje.

Ova čudotvorna biljka koristi se za ublažavanje najrazličitijih problema, navodno pomaže kod bržeg zacjeljivanja rana, ublažava bolove kod opekotina, a neki ga koriste i kod uboda komaraca. Nanesite biljni gel na nadraženo mesto i ostavite da se osuši. Nanesite nekoliko puta dnevno ako je potrebno.

Aromatična majčina dušica također se već godinama koristi za ublažavanje kožnih problema. Između ostalog, pomaže i u smirivanju nadražene kože nakon uboda komarca. Svježe listove majčine dušice sitno nasjeckajte, stavite direktno na mjesto ugriza i ostavite 10 minuta.

Za kraj jedan savjet… Budite oprezni pri nanošenju namirnica na kožu. U slučaju alergija, nadražene kože ili drugih problema, obratite se stručnjacima.

Foto: pixabay