Saša Višak – ponovo najbolji orač Koprivničko-križevačke županije

Već godinama prvo mjesto na županijskim natjecanjima orača, a bio je prvi i na državnim natjecanjima, osvaja Saša Višak iz općine Kalnik. Niti ova godina nije izuzetak te je prošle subote ponovo pokazao svoje znanje i umijeće u oranju plugom ravnjakom. Iznio nam je svoje dojmove s jubilarnog 20. natjecanja orača Koprivničko – križevačke županije. 

  • “Mi smo jedina županija u Hrvatskoj koja je stigla do te brojke, do te godišnjice s obzirom da u vrijeme korone nisu sve županije organizirale natjecanje pa mi prednjačimo u tome. Što se tiče oranja, malo nam je bilo vruće, a zemlja tvrda. Bili su otežani uvjeti, ali ipak se dobro odradilo. Uspio sam opet odnijeti prvo mjesto. Konkurencija je po običaju žestoka i bilo tko odnese prvo mjesto, uvijek dobro kotira na državnom nivou.” – izjavio nam je Saša Višak nakon natjecanja.

U općini Kalnik raste broj takmičara pa su ove godine bila trojica. Dugogodišnji, također vrlo uspješan orač Zoran Radiček nije mogao nastupiti, ali su Kalničani Tomislav Nemec i Tomislav Kvakar osvojili drugo i treće mjesto u kategoriji pluga premetnjaka. Iako su se tek prošle godine počeli takmičiti, zauzeli su jako dobra mjesta. 

  • -“Sada su dobili još jaču volju i nadam se da nam neće i ubuduće nedostajati takmičara iz naše općine”. – kaže Saša Višak.

Ovo je 11-ta godina kako se Saša Višak natječe i kroz sve te godine stekao je veliko iskustvo od županijskih, državnih do svjetskih natjecanja. Ipak, svako natjecanje je drugačije.

-“Probao sam zemlju u svim dijelovima Hrvatske pa i dobar dio svijeta tako da i to iskustvo vjerojatno nosi svoje.” – napominje Saša Višak. 

Natjecao se u Americi, Keniji, Engleskoj, Njemačkoj, Sloveniji, na svjetskom prvenstvu u Biogradu i sa svakog natjecanja je puno naučio.

Očekuje ga državno natjecanje koje će se održati u Prelogu 7. i 8. listopada pa mu želimo puno uspjeha!

ji/radiokrizevci.hr  

foto: KC-KŽ županija