Udruga invalida na kavi s piscem Mladenom Levakom

Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije je u Đelekovcu održala mali susret “Na kavici s piscem” s gospodinom Mladenom Levakom koji ih je srdačno dočekao u živopisnom Etno parku „Vendi“, sjedištu i mjestu okupljanja Udruge za očuvanje prirodne i kulturne baštine, kulturu i umjetnost te promidžbu seoskog turizma „VÊNDI“.
Svestrani gospodin Mladen Levak je predsjednik Udruge „Vendi“, urednik i voditelj na Radio Ludbregu, član Društva hrvatskih književnika i još mnogo toga. Do danas je objavio i uredio brojne knjige, časopise i glasila. U društvu Ane Glavaš Jambreušić predstavio im je najnoviju „Čitanku Udruge Vendi“ iz koje im je čitao svoje tekstove i poeziju čime je osvježio ljetno prijepodne.
Slušali su i o bogatom društvenom životu u Đelekovcu 80-tih godina, brojnim seoskim zabavama i bendu „Pješčani sat“. Jedna od humorističnijih pripovijetki bila je o prijevozu lokalnim autobusom „Sakomu svoje“ i domaćim vicevima. Prisjećali su se negdašnjih zima iz djetinjstva i sa zanimanjem slušali „Podravske erotske basne“.
Razgledali su jedinstveni Etno park i posjetili zavičajnu zbirku, divili se umjetničkim djelima i lijepoj prirodi, uživali u hladovini njegovanog drveća i bilja te ugodnom druženju.
Zahvaljujemo gospodinu Levaku na lijepom susretu i srdačnom gostoprimstvu!
Ovaj susret “Na kavici s piscem” aktivnost je projekta “Družim se i informiram, kreativu konzumiram 2022.” kojeg sufinanciraju Grad Koprivnica, Koprivničko-križevačka županija, Općina Gola, Općina Đelekovec, Općina Peteranec i Koprivničke vode d.o.o.

(UIKCKŽ)