Želite u HZMO – ispostava Križevci? Može, ali samo srijedom

Ili si u situaciji da se moraš organizirati da ti netko pričuva dijete. Ili si u situaciji da moraš kasniti na posao i dan prije pitati šefa da li je to moguće? Ili si u situaciji da moraš nekome platiti da te odveze do Križevaca jer nemaš svoj automobil?

Svatko od nas je u nekoj situaciji gdje si mora organizirati vrijeme i život kako bi otišao riješiti nešto u nekoj ustanovi. I onda dođeš pred istu i dočeka te hladan tuš i zatvorena vrata. Digneš pogled i na papiru pročitaš:

Ispostava HZMO Križevci radi samo jedan dan u tjednu. Srijedom. Zbog korištenja godišnjih odmora.

Istina, obavijest stoji na vratima. No, da bi je vidio moraš doći do tih vrata.

Istina, na tražilici google upišeš Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje – ispostava Križevci – i piše da je otvoreno.

No ima istine i u tome kad i vidimo da na mrežnoj stranici piše da je otvoreno, rijetko kada i pomislimo na to kako bi bilo pametno duplo provjeriti i ući na samu stranicu ustanove, na kojoj zaista piše:

radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8 do 16 sati
u razdoblju od 25. srpnja do 26. kolovoza 2022. Ispostava u Križevcima radit će srijedom od 8 do 16 sati.

Državni zavod za statistiku nedavno je objavio da sve više umirovljenika u Hrvatskoj koristi internet. Kažu i da je najveći skok kod starijih od 65.

No, opet istina, ne znamo koliko bi se bakica iz nekog okolnog sela koja jedva na štakama izlazi iz automobila s tim složila.

A sigurni smo, ne bi se ni zaposlenici ove ustanove složili ( niti bi im sigurno bilo drago ) da za vrijeme godišnjih odmora recimo samo jedan dan u tjednu u određenom vremenu mogu kupiti kruh, otići na kiosk, kod doktora, zubara ili odvjetnika.

Istina, svi zaposlenici u našoj državi, županiji ili gradu imaju potpuno pravo da iskoriste svoj godišnji odmor. Ali zato i mi građani imamo potpuno pravo da zatražimo da se ustanova poput HZMO organizira za vrijeme godišnjih odmora kako ljudi i posao ne bi patili i kako ne bi dolazilo do ovakvih situacija.

I na kraju, ako žele dati informaciju građanima, Radio Križevci su tu u službi građana, mogli su nam javiti da obavještavamo građanstvo.

im/rkz