DVD Bukovje 70 godina u humanom radu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bukovje 17. rujna obilježilo je 70 godina postojanja i humanog rada. Proslava je održana pod pokroviteljstvom Grada Križevaca i supokroviteljstvom Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke i Vatrogasne zajednice Križevci, a pomogli su i brojni križevački poduzetnici i obrtnici kao i prijateljska društva. Dodijeljena su priznanja, zahvalnice i plakete dugogodišnjim aktivnim članovima i gostima koji podupiru rad DVD-a. Društvo je osnovano 2. travnja 1952. godine i tada je imalo 20 aktivnih i 7 podupirućih članova.

“Danas imamo 69 članova, vršena su osposobljavanja pa imamo i vatrogasne časnike, časnike prve klase, dočasnike, vatrogasce prve klase

i ispitane vatrogasce. Svaka generacija je svojim radom doprinijela razvoju društva i gradnji vatrogasnog doma koji se dograđivao u nekoliko navrata. Danas se ponosimo domom koji je jako lijepo uređen i ukrašen mnogim priznanjima i pohvalama koje su kroz godine skupljale naše vatrogasne desetine.” – kaže predsjednik DVD-a Bukovje Tomislav Horvat.

“Od opreme imamo ono što nam treba, a budući da smo u blizini grada, Javna vatrogasna postrojba Križevci može brzo djelovati u slučaju požara. U našem radu pomažu nam žene, a nastojimo okupljati i djecu. Posebno je to razvijeno u obiteljima gdje već ima vatrogasaca pa se i mladi uključuju. No, kao i drugdje, sve je manje mladih koji ostaju na selu. Ipak, zadovoljni smo našim radom i aktivnostima te ćemo se i dalje okupljati i posebno preventivno raditi na zaštiti od požara” – izjavio nam je Tomislav Horvat.

ji/radiokrizevci.hr