Grad Koprivnica osigurao besplatne bilježnice za sve učenike gradskih škola

Grad Koprivnica, partneri i sponzori već 16. godinu osiguravaju besplatne bilježnice za sve učenike gradskih škola. I ove će godine prvoga dana nastave bilježnice preuzeti 2400 koprivničkih osnovnoškolaca. U školama je vrlo živo jer se uz bilježnice kompletiraju i knjige i radne bilježnice za svakog đaka.

Iako nastava počinje u ponedjeljak, u školi je već sada živo. Stigao je kamion s besplatnim bilježnicama za sve učenike, a njih već 16 godina osigurava Grad Koprivnica s partnerima i sponzorima.

– Idemo opet s radnim bilježnicama i radnim materijalima za koje je ove godine osigurano milijun kuna u gradskom proračunu. Znamo da u ovom vremenu kad su svi troškovi porasli i koliko roditelji imaju troškokova, nadam se da će im to biti korektna pomoć da prebrode prve mjesece, rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice.

Iz najveće škole u Koprivničko-križevačkoj županiji stiže još dobrih vijesti.

– Da ćemo dobiti novu školsku zgradu. Projekt je gotov, prekrasno izgleda. Nadam se da će ministarstvo odobriti, da ćemo graditi novu školsku zgradu i da će za dvije tri godine sve škole imati jednosmjensku nastavu i cjelodnevni boravak, rekao je Krešo Grgac, ravnatelj osnovne škole Braća Radić.

Nova četvrta osnovna škola Podolice izgrađena je i otvara se sutra, a već u ponedjeljak primit će prvu generaciju svojih učenika.

Izvor: hrt

Foto: pixabay