Naučite plesati na FARO ART festivalu!

Lahorka Lojen je osnivačica i voditeljica Plesni studio Mali i veliki, koji od 2020. djeluje u Križevcima, a od 2022. i u Koprivnici. Studio je osnovala sa željom da u svoje rodne Križevce dovede urbane grupne plesne stilove, kakvi se plešu u poznatim zagrebačkim i svjetskim plesnim studijima.

Prve plesne korake je napravila na ritmici u vrtiću, a 2010. se počinje ozbiljnije baviti plesom u plesnom studiju Escape u Zagrebu. Plesala je u hip-hop grupi kod Biljane Banjac i Martine Boroša, današnjih vlasnica plesnog studija B Residence u Zagrebu, te u jazz grupi koju je vodila Helena Janjušević, finalistica Plesa sa zvijezdama.

2020. godine je uspješno položila ispite i stekla državnu licencu za trenera fitnessa i plesa. Plesno znanje nastavlja širiti kod najboljih plesnih pedagoga i plesača u Hrvatskoj: Tamare Savićević, Nine Vidošević, Jelene Đukanović, Antonie Šimurine, Margi Goleš i drugih. Također je magistrirala komunikologiju, te ima 10 godina iskustva rada u području novinarstva, odnosa s javnošću i digitalnog marketinga.

Na plesnim radionicama u sklopu Faro Art Festivala, Lahorka će sudionike odvesti na plesno putovanje u novi svijet. Cilj radionica je da u sigurnom i ohrabujućem okruženju, kroz umjetnost pokreta, sudionici pokažu što za njih znači novi svijet. Radionice su namijenjene početnicima, sastojati će se od treninga zagrijavanja i snage, istraživanja pokreta, učenja koreografije, isplesavanja i istezanja. Na svojim treninzima i radionicama Lahorka uvijek napravi pozitivno i motivirajuće okruženje za učenje plesa, trening i nove izazove.

FARO ART