Održane SPARK radionice za najmlađe – Tjedan mede Paddingtona

U Gradskoj knjižnici “Franjo Marković” Križevci, u sklopu projekta SPARK, održan je četvrti obrazovni program za djecu u dobi od 3 do 7 godina. “Tjedan mede Paddingtona” naziv je programa koji se sastojao od dvije radionice. 

U ponedjeljak 19. rujna 2022. održana je 3D pričaonica. Uz priču “Medo Paddington i veliko razgledavanje” Michaela Bonda djeca su upoznala medvjedića, saznala sve o njegovom putovanju i životu u Londonu. Nakon toga slijedila je radionica izrade kišobrana pomoću 3D olovaka te zatim demonstracija rada 3D printera koji je izrađivao medvjedića. Na 3D pričaonici bilo je 13 polaznika koji su prisustvovali i na drugoj radionici u srijedu, 21. rujna. Tada su djeca izrađivala lutke medvjedića od papira čime su vježbali finu motoriku, strpljenje te slušanje i praćenje uputa. Za kraj je slijedio film iznenađenja. Po završetku radionice svako je dijete dobilo 3D medvjedića.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. i financira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna.