U petak u Križevcima javna akcija uz obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

Nakon Koprivnice i Đurđevca, javna akcija obilježavanja 22.09., Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama usmjerena podizanju svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja u obitelji, održati će se u petak, 23. rujna 2022. godine od 9,00 do 10,00 sati na Strossmayerovom trgu u Križevcima.

Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama obilježava se u spomen na 22. rujan 1999. kada su na zagrebačkom Općinskom sudu ubijene tri žene – supruga u brakorazvodnoj parnici, njezina odvjetnica i sutkinja. Javnu akciju provodi udruga “HERA” Križevci u suradnji s Policijskom postajom Križevci, Centrom za socijalnu skrb Križevci te Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Koprivničko-križevačke županije. Njome se želi senzibilizirati javnost na problematiku nasilja nad ženama i nasilja u obitelji.

Tijekom javne akcije građani/ke će moći dobiti informacije o načinu prijave nasilja u obitelji, gdje i kome se žrtve mogu obratiti, gdje dobiti savjet i podršku, te će se dijeliti letci i edukativni materijali svih sudionika u akciji.

Javna akcija održava se u sklopu projekta “Savjetovalište za žene žrtve nasilja i žrtve obiteljskog nasilja” kojeg financijski podržava Grad Križevci i Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

HERA Križevci