U subotu brojna sportska događanja u Križevcima

U subotu, 10. rujna u Križevcima će se održati brojna sportska događanja. Dan će započeti provođenjem prometno preventivne akcije „Sigurno u školu s HAK-om“ na Strossmayerovom trgu u kojoj mogu sudjelovati djeca iz dječjih vrtića te učenici prvih razreda osnovnih škola. Program će započeti u 9,00 sati prigodnim obraćanjima nakon čega će djeca na biciklima, triciklima, romobilima i ili rolama proći po poligonu.


Odmah nakon ove akcije, uslijedit će glazbeno scenski nastup Križevačkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra Križevci, a potom u 10,00 sati start utrka – 13. Županijskog polumaratona „Kalnik-Križevci ´22 – KTC“ s trga Stjepana Radića u Kalniku i „3. Križevačke osmine“ sa Strossmayerovog trga. Proglašenja i podjela nagrada trkačicama i trkačima održat će se na Gradskom stadionu u Križevcima.
Nadalje, u 12,30 sati na Gradskom stadionu održat će se utrka djece „Radost trčanja“ na 60, 100, 200 i 300 metara, a prijave za ovu utrku još su otvorene te se dodatne informacije mogu dobiti na broj mobitela 099 280 0180.
Nakon utrka, u popodnevnim satima u Skate parku u Ulici Franje Tuđmana počet će Skate and fun natjecanje koje će okupiti najrenomiranije natjecatelje i suce iz Hrvatske i inozemstva kao i sve hrvatske skateboard klubove. Osim natjecanja, organizator Skateboard klub Shpaolin pripremio je i prigodni glazbeni program.