U subotu prometno preventivna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”

Na Trgu J.J. Strosmayera u subotu prijepodne održati će se prometno preventivna akcija “Sigurno u školu s HAK-om”. Povodom toga u prostoru AMK Križevci održana je zajednička sjednica predstavnika AMK Križevci, Grada Križevaca, dječjih vrtića, Policijske postaje Križevci i Križevačkih mažoretkinja na kojoj su dogovoreni detalji odvijanja akcije. Predsjednica odbora za prometnu preventivu i rad s djecom i mladeži AMK Križevci Terezija Horvat izrazila je želju da sve aktivnosti doprinesu boljoj sigurnosti djece u prometu.

-“Nadamo se da će ova godina biti bolja što se tiče epidemioloških uvjeta i da ćemo realizirati sve predviđene aktivnosti” – kazala je Terezija Horvat.

Pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Grada Križevaca Sandro Novosel rekao je da se ove godine 10. rujna, osim akcije “Sigurno u školu s HAK-om” održava i utrka ulicama Križevaca i 13. Županijski polumaraton “Kalnik-Križevci”.

Načelnik Policijske postaje Križevci Ivan Pukec dodao je da će policija na trgu imati svoj štand, odnosno info-točku gdje će građani moći dobiti informacije i vidjeti aktivnosti policije .

Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin kazao je da će akcija “Sigurno u prometu” započeti 10. rujna od 9 sati. Svi sudionici će se okupiti na Strossmayerovom trgu te će se održati vožnja spretnosti na biciklima, triciklima, rolama…uz nastup Križevačkih mažoretkinja i Gradskog puhačkog orkestra Križevci.

ji/radiokrizevci.hr