Uz Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 31. obljetnicu oslobođenja vojarne položeni vijenci i zapaljene svijeće

Dan branitelja Domovinskog rata Grada Križevaca i 31. obljetnica oslobođenja vojarne u Križevcima obilježena je u subotu, 17. rujna polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja “Ponos branitelja – u znaku križa” u Ulici Franje Tuđmana. Prije toga u župnoj crkvi svete Ane služena je sveta misa zahvalnica za poginule branitelje Domovinskog rata. Vijence kod spomen obilježja “Ponos branitelja – u znaku križa” položili su roditelji poginulih branitelja iz Domovinskog rata i Koordinacija udruga branitelja Domovinskog rata, Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga RH Zoran Milanović, delegacija Vlade RH, saborski zastupnik Mišel Jakšić, delegacija Grada Križevaca, Kriznog stožera i policije, a svijeće su zapalili i članovi Odbora za branitelje Grada Novske.

Molitvu i blagoslov izrekao je župnik župe Presvete Trojice preč. Mihajlo Simunović.

Prije ove središnje proslave ovaj značajan datum obilježen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na mjestima pogibije križevačkih branitelja na daruvarskom, pakračko-lipičkom i novljanskom području. Položeni su vijenci i zapaljene svijeće i na ostalim spomen obilježjima u Križevcima među kojima je Spomen obilježje prvim križevačkim žrtvama Domovinskog rata kod šumarije za dvojicu branitelja koji su poginuli prilikom oslobođenja vojarne: Miljenka Klobučara i Marija Jembreka, a tom prilikom je teško ranjen Željko Jericha.

Svečanost je zatim nastavljena u restoranu Vojarna prigodnim govorima i sjećanjima na dane oslobođenja križevačke vojarne.

ji,lh/radiokriževci