Zlatni križevački puhači

Gradski puhački orkestar Križevci sa 35. Smotre hrvatskih puhačkih orkestara, održane u nedjelju u Đurđevcu, vratio se s osvojenom zlatnom plaketom o čemu smo već pisali. Tajnica Gradskog puhačkog orkestra Križevci dr. sc. Jelka Vukobratović rekla nam je dojmove sa smotre:

“Ove godine se na državnu smotru plasiralo 10 orkestara, što je nešto manje nego proteklih godina jer je to bila prva smotra Hrvatskog sabora kulture koja je bila organizirana od pandemijskog razdoblja. Mi smo zadnji puta bili na državnoj smotri 2018. godine kada je bila naša “A” kategorija. Vidjelo se tu da je pandemija ostavila traga jer mnogi orkestri, pa tako i mi, došli su u nešto manjem sastavu nego inače. I Hrvatski sabor kulture je ove godine organizirao smotru bez kategorizacije. Htjeli su potaknuti da se čim više orkestara prijavi i da nam to bude motivacija za rad.” – izjavila je dr.sc. Jelka Vukobratović.

-“Jako smo zadovoljni nastupom i osvajanjem zlatne plakete. Dobili smo 90,8 bodova. Prvonagrađenom orkestru žiri je dao 92,5 bodova i tu se vidi da nije bilo previše razlike. Odlučivale su nijanse. Imali smo propisanu minutažu i bilo je zadano da bude jedna skladba hrvatskog skladatelja. Mi smo izvodili od hrvatskog skladatelja Ive Tijardovića koračnicu “Radio Terme Laško” i “Arizonu” Franca Cesarinija koju smo izvodili i na našem godišnjem koncertu prošle godine.” – rekla je dr. sc. Jelka Vukobratović.

Gradski puhački orkestar Križevci kojeg vodi maestro Mario Komazin nastupa na raznim gradskim manifestacijama i priprema se za godišnji koncert te će time uspješno zaokružiti 2022. godinu.

ji/radiokrizevci.hr