Članovi Odreda izviđača “Kalnik” odradili prvi sastanak

Članovi Odreda izviđača “Kalnik” jučer su odradili svoje prve sastanke. Započeli su u 9 sati s družinom poletaraca. Ceremonijal na početku sastanka bio je poznat za sve koji su ostali na druženju tijekom upisa. Ponovili su pojmove: “poletarac, pčelica, pozor, pozdrav, na mjestu odmor” te su ubacili novi pojam “jato poletaraca” (izviđači su naučili i pojmove: “družina, predvodnik, patrola i planinka”). Odigrali su konjske utrke, a zatim se podijelili u 2 jata i započeli jatne sastanke. Poletarci su igru upoznavanja imali u manjoj grupici (jatu) sa svojom predvodnicom. Svatko je izvukao jednu karticu dobrodošlice, pronašao osobu kojoj pripada, predao joj i zaželio dobrodošlicu te saznao nešto o njoj/njemu. Jata su osmislila svoja imena, a zastave skicirala na papire jer su obrubljene zastavice stigle tek na kraju sastanka. Poletarci će svoje prve zastavice izraditi za idući sastanak. Jato “Orlovi” vodi Monika Bolfan, a jato “Lavovi” Maja Ljubojević.

Poslije poletaraca sastanak ima miješana družina starijih izviđača i istraživača. Stariji izviđači slagali su tablicu kategorija članstva SIH-a prema dobnim skupinama dok su istraživači imali izazovnu slagalicu strukture SIH-a. Poslije slagalica stariji izviđači dogovorili su se za ime patrole: “Aligatori” i započeli izrađivati patrolnu zastavu. Istraživači su za to vrijeme razvrstali papire za izviđačko natjecanje i ponovili kako pravilno suditi koju disciplinu. Pregledali su imaju li sve potrebno i objasnili sve izviđačima koji će prvi puta biti kontrolori zajedno s iskusnim članovima. Patrolu “Aligatori” i patrolu “Vexillum” vodi Maja Ljubojevič.

Mlađi izviđači zadnji imaju svoje sastanke. Nakon ceremonijala odigrali su crnu kraljicu s predmetom, a zatim se podijelili u patrole. Upoznali su se uz kartice dobrodošlice, osmislili svoja patrolna imena i izradili svoje zastave. Pronašli su i prikladne grane na koje su stavili zastave. Mlađi izviđači, koji su već iskusni, dobili su svoje zadatke za igre poletaraca na Kalniku. Poletarce očekuje 5 zanimljivih kontrolnih točaka, a mlađim izviđačima će ovo biti već druga godina da su kontrolori poletarcima. Prošle godine su dokazali kako i oni mogu odraditi težak posao kontrolora. Patrolu “Zvijeri prirode” vodi Tina Ljubojević, a patrolu “Brzi puževi” Edgar Mjeda.

Vođa svih družina i načelnica odreda: Maja Ljubojević
Starješina/predsjednik odreda: Stjepan Vrhovec (Stiv)
VIDIMO SE NA KALNIKU 8.10.

(OIK)