Članovi Taekwondo kluba Radnik sjajni u Bjelovaru

Bjelovarska dvorana Europskih prvaka u subotu je bila mjesto uspjeha za križevačke taekwondoaše u uzrastima mali školarci, mlađi kadeti i kadeti.

Povijesni uspjeh za Taekwondo klub Radnik Križevci, jer je od 13 natjecatelja izboreno 10 finala. Turnir je održan pod nazivom “Prijateljski susret i druženje klubova”, a sudjelovalo je 450 natjecatelja iz hrvatskih klubova.

Bilo je djece koja su po prvi put nastupala u svojim kategorijama i već sad se može zaključiti da nema straha za križevački taekwondo jer su pokazala zavidnu vještinu i volju za natjecanjem.

Trenere koji rade s križevačkim sportašima, a to su Šimonek, Jandroković, Jelenčić i Međeral, veseli što se stvara jedna ekipa koja bodri i energično navija za svoj klub pa je sav trud i rad vidljiv kroz ovakav rezultat.

U kategoriji kadeta Luka Brezovec je osvojio zlato do 45 kilograma, Tin Dragašević drugo mjesto do 45 kilograma, Gabrijel Kornet treće mjesto do 49 kilograma.

Michael Nerendić osvojio je 2. mjesto do 57 kilograma, Zona Opsenica treće mjesto do 51 kilograma i Šimun Radiković 1. mjesto do 53 kilograma.

U kategoriji mlađih kadeta i kadetkinja Lara Srbljinović bila je prva do 33 kilograma, Bruna Zajec Kambić najbolja do 51 kilograma, Mislav Matoić najbolji do 51 kilograma i Marko Mateković drugi do 39 kilograma.

U kategoriji mali školarci Matej Matoić osvojio je drugo mjesto do 28 kilograma kao i Andrej Benčak do 39 kilograma, a Sebastijan Paraminski izgubio je u borbi za medalju do 28 kilograma.

Kalendar natjecanja je vrlo zahtjevan do kraja godine, a već sljedeći vikend Križevčane očekuje natjecanje u Zadru.