Križevačka „K“ generacija naziv je tribine koju organizira knjižnica „Franjo Marković“

Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci održati će tribinu pod nazivom Križevačka „K“ generacija, 28. listopada u 19:00 h u multimedijskoj dvorani. Mnoštvo je križevačkih mladića i djevojaka koji neprestano nižu uspjehe, a ovaj put će tribini nazočiti samo neki od njih: Marta Knežević, Bruno Matej Ljutić, Luka Meštrović, Marin Meštrović, Margareta Mežnarić, Martin Pleše, Ignac Ratković te Ivan Vujčetić.

Programski odbor Mjeseca hrvatske knjige 2022. godine odlučio je da ova godina bude posvećena mladima u skladu s odlukom Ursule von der Leyen, predsjednicom Europske komisije koja je 2022. proglasila Europskom godinom mladih. Na temelju toga, Gradska knjižnica „Franjo Marković“ Križevci u povodu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige dolazi na ideju o organiziranju tribine s mladim Križevčanima koji su postigli zapažene rezultate u raznim područjima ljudskoga djelovanja.

Knjižnica će ugostiti uspješne glazbenike, najuspješniju mladu “veterinarku” u gradu, matematičare, fizičare, povjesničare, glumce i dr. Imat će priliku govoriti o tome kako je tekao njihov put do uspjeha; tko i što im je u tome pomoglo te gdje se vide za 5-10 godina. Moto ovogodišnje manifestacije Mjeseca hrvatske knjige je Misli na sebe – čitaj!

Govorit će se o tome čita li križevačka „K“ generacija ili su mladi s mobitelom u ruci? Kako im knjižnica i knjige mogu pomoći? Savjeti, ideje o prilagodbi knjižnica potrebama novih generacija; koje su to potrebe i očekivanja križevačke „K“ generacije i općenito mladih?