Kulturno – umjetnički triptih ovaj vikend u križevačkoj katedrali

Križevačka eparhija i Ured za crkvenu glazbu, umjetnost i kulturna dobra organiziraju tri događaja ovog vikenda u križevačkoj katedrali Presvete Trojice.

Tako je u petak, 14. listopada u 19.30 sati održan koncert u čast Bogorodici pod nazivom “Ave Maria”, a u izvedbi Mješovitog zbora katedrale (dirigent: Martin Pleše).

U subotu, 15. listopada u 19.30 sati održat će se svečani koncert ”Za Križen” (prema pučkom glagoljaškom crkvenom pjevanju otoka Hvara) u izvedbi zbora sv. Ceclije iz župe Uznesenja Marijina u Jelsi na otoku Hvaru (dirigent: Slavko Reljić).

U nedjelju, 16. listopada će se nakon liturgije u 10 sati održati otvorenje izložbe drevnih kijevskih ikona s prijelaza iz 17. na 18. stoljeće iz privatne zbirke Nevenke i Srećka Petrinjak. Za vrijeme liturgije koju će služiti vladika križevački, mons. Milan Stipić, pjevat će oba zbora, a na liturgiji će prisustvovati prognanici iz Ukrajine s područja grada Zagreba. Izložbu je moći posjetiti narednih mjesec dana (do 15. studenog) u prostorijama biskupske rezidencije od 18 do 19 sati (ulazak kroz katedralu) ili nedjeljom od 10 do 11 sati za vrijeme bogoslužja.