Marin Rončević je tek otvorio vrata svoga salona, a već se bacio u prikupljanje donacija za Udrugu Maslačak

Križevačke prostore krasi jedna nova profesija, ni manje ni više, radi se o salonu za tetoviranje. Mladi Križevčanin, Marin Rončević jučer je prvi puta otvorio vrata svog tattoo salona pod nazivom “Mrlja Tattoo Factory”. Da je Marin zasigurno odlučio koji mu je cilj i čime se želi baviti u životu govori činjenica kako je rođen u Hrvatskoj, odrastao u Švicarskoj, studirao u Americi te se prije 4 godine vratio u svoje voljene Križevce. Osim toga, vrlo je hrabar s obzirom na to da se ovim poslom bavi tek 10 mjeseci i već je otvorio svoj salon, jer kako kaže “uvijek mu je bio cilj imati nešto svoje u Križevcima”.

Ništa to ne bi bilo tako jednostavno, divno i krasno da mu nije potpora njegova ljubav života, Ana Besak. Upoznali su se u jednom tattoo salonu gdje je Ana radila 5 godina, a ujedno Marin je tamo krenuo učiti i svoje prve korake tetoviranja.

Ova priča nas je potaknula najviše radi onog što se krije u Ani i Marinu, a to je pomaganje drugima. Ovaj mladi par odlučio je organizirati humanitarnu akciju kroz koju će pomoći ljudima, ovoga puta izabrali su nama svima dobro poznatu Udrugu Maslačak. Na pitanje kako ste se sjetili toga dobili smo sljedeći odgovor: “Mi smo imali ideju pomoći ljudima u ovom predivnom malom gradu, te smo uputili poziv kolegici Dijani Marković koju smo zatražili za pomoć. Pitali smo da nam predloži nekoliko Udruga u gradu kojima je potrebna pomoć” – rekao je Marin.

Listopad je mjesec otvorenja njihovog salona te će se cijeli mjesec sakupljati donacije za Udrugu, a 22. listopada će se svi novci prikupljeni od tetoviranja dati Udruzi Maslačak.

“Glavni cilj mi je pomagati i pružiti dobru ruku drugima, a najveći plan mi je “ufurati” se u posao te našu popularnost iskoristiti kao pomoć drugima. Ljudi često kada čuju riječ tetovaža povezuju s drogerašima i kriminalcima, a mi kroz ovu humanitarnu pomoć želimo prikazati drugačije” – istaknuo je Marin.

Kroz razgovor je najavio i mnoštvo drugih akcija, poput čišćenja grada, pomaganje oko krečenja zidova te je izrazio veliku želju da posjećuje Udruge, kako on njih tako i one salon.

lh/radiokriževci

foto: Marin Rončević