Održana 20. tradicionalna „Tikvijada“ Magde Logomer Herucine

Gornjogradsko, dobrotvorno i kulturno društvo “Lipa” održalo je 20. tradicionalnu „Tikvijadu“ Magde Logomer Herucine. U prostoru sjedišta društva „Lipa“ bile su izložene ukrašene tikve i buče, a svi posjetitelji mogli su se zasladiti finim poslasticama rađenih od tikvi.

„Drago mi Vas je vidjeti ovdje ovako u velikom broju na našoj tradicionalnoj tikvijadi. Veliko hvala što nosite svoje prekrasne radove te što su djeca toliko vrijedno sa svojim učiteljicama, odgajateljicama, roditeljima, bakama i djedovima“ – kazala je predsjednica ispred društva „Lipa“, Danijela Švagelj.

Svoje radove na „Tikvijadi“ prezentirali su: PŠ Većeslavec, skupina „Srčeka“, “Ježići“ i “Gumbeki”dječjeg vrtića „Križevci“, dječji vrtić „Čarobna šuma“, OŠ Ljudevita Modec – produženi boravak( 1., 2., 3. i 4. razred), Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, učiteljica Nikolina Beljak, učiteljica Andrea Šturbek, OŠ „Vladimir Nazor“ – produženi boravak (1. i 2. razred), PŠ Veliki Raven (2. razred), Tin Višak, Franka Martinčić, Ivano Roko Švagelj, dječji vrtić „Zraka sunca“ i Udruga Maslačak Križevci.

O tradiciji „Tikvijade“ te koji su običaji, nešto više kazala je profesorica engleskog jezika i članica društva „Lipa“, Željka Kržek.

Nakon poučnog mini predavanja o tikvama, došao je red i na proglašenje najljepše, najoriginalnije i najizraženije tikve:

  1. nagrada odlazi u ruke PŠ Većeslavec
  2. nagrada odlazi u ruke PŠ Veliki Raven
  3. nagrada odlazi u ruke dječjeg vrtića „Zraka sunca“

lh/radiokrizevci