Predsjednik križevačkog Gradskog vijeća Igor Frbežar sazvao izvanrednu sjednicu

Igor Frbežar, predsjednik križevačkog Gradskog vijeća sazvao je 10., izvanrednu, sjednicu Gradskog vijeća koja će se održati danas, 31. listopada s početkom u 17 sati videokonferencijskim putem, piše prigorski.hr.

Naime, na sjednici će se na dnevnom redu naći samo jedna točka, a riječ je o donošenju Zaključka o prihvaćanju Ugovora o sufinanciranju projekta „Rekonstrukcija i izgradnja vodoopskrbe i odvodnje na uslužnom području Vodnih usluga d.o.o. Križevci“.

Putem Poziva „Financiranje provedbe investicijskih projekata koji se odnose na manje dijelove sustava javne vodoopskrbe i javne odvodnje otpadnih voda“ iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, odobren je za sufinanciranje ovaj projekt kojim će se provesti ulaganja u vodnokomunalnu infrastrukturu sljedećih naselja: Vojakovac, Mičijevac, Čabraji, Vujići Vojakovački, Novi Bošnjani, Stari Bošnjani, Ivanec Križevački, Donja Glogovnica i Osijek Vojakovački.

Ukupna duljina cjevovoda koji će se izgraditi iznosi oko 17,8 kilometara.

Zaključivanjem Ugovora, Grad Križevci preuzima obvezu sufinanciranja ovog projekta u iznosu do 2.545.830 kuna. S obzirom na novčanu obvezu koju preuzima Grad Križevci i činjenicu da će se svečano potpisivanje Ugovora održati u četvrtak, 3. studenog, bilo je nužno sazvati ovu izvanrednu sjednicu.