Sportmeet – 14. Međunarodni stručni skup kineziologa, sportskih i pedagoških djelatnika danas u Križevcima

U centru Mariapoli Faro danas se u našem gradu održava 14. Međunarodni stručni skup kineziologa, sportskih i pedagoških djelatnika. Stručni skup organizirali su Međunarodna mreža Sportmeet – Sportmeet Križevci i udruga kineziologa Križevci. Stručni skup svakako je prilika da se na jednom mjestu čuje sve što je bitno za sport i zdravi način života.

Ovogodišnji stručni skup za glavnu temu ima ekologiju i održivi razvoj u radu sa djecom i mladima kroz ( re ) kreativne aktivnosti. Na današnjem stručnom skupu moglo se i može se čuti o holističkom pristupu obrazovanja i važnosti edukacije u prirodi, o ekologiji u outdoor Interreg i E- rasmus plus projektima te o ekološko rekreativnim kampovima za djecu i mlade. Također na današnjem Sportmeet-u biti će održana i panel diskusija, predavanje o smanjenju otpada i bioraznolikosti, a biti će i riječi o fizioterapiji kroz rekreativne aktivnosti u prirodnom okruženju.

Predavači na ovogodišnjem stručnom skupu su: dr.sc. Maja Zegnal Koretić, Federica Comachi ( predsjednica svjetske mreže Sportmeet iz Italije ), Marina Tomac Rojčević, prof., dr.sc. Aleksandar Ivanovski, prof. Tamara Vrhovec, Dijana Mijač Dretar , Dijana Fabjan, Jasminka Potočnjak, Ana Šeliš i Marjana Fržović.

Sponzori današnjeg stručnog skupa su Ustanova Mediviva i Hedona.

im/ rkz