Božo Barać, direktor 26. Obrtničkog i gospodarskog sajma – dođite i podržite obrtnike – prva nagrada sajma kutna garnitura

Tradicionalni 24. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održati će se u Križevcima od 11. do 13. studenoga 2022. godine. Ova gospodarska manifestacija održava se u organizaciji Koprivničko-križevačke županije, a suorganizatori su Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije. Sajam se održava na uređenom izlagačkom prostoru od 1.700 m2 zatvorenog prostora i 2.500 m2 otvorenog prostora ispred Sportske dvorane OŠ Ljudevita Modeca Križevci u ulici Potočka 26 u samom središtu Grada.

Direktor Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije i tajnik Obrtničke komore naše županije Božo Barać podsjeća da su nastanku ovog sajma prethodila dva sajma obrtništva održana u Križevcima i nakon toga je on proširen na sajam Koprivničko-križevačke županije.

“Drago mi je da se ove godine vraćamo u sportsku dvoranu i da ćemo raditi puno veći sajam nego prošle godine kada je zbog mjera COVID-a bio na Strossmayerovom trgu. Možemo primiti i puno više izlagača, a i prostor je primjereniji sajamskim manifestacijama.

Zahvaljujem Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Križevcima bez kojih ne bi bilo moguće organizirati ovako veliku manifestaciju. Ponosni smo što je ova manifestacija zadržala ovakav karakter i ovu veličinu s obzirom da su se mnoge manifestacije ovakvog tipa prestale organizirati. Uz Viroexpo i Gudovac smo ostali sigurno najveća sajamska manifestacija u sjevernoj Hrvatskoj. Ako ga uspoređujemo sa sajmovima u puno većim gradovima od Osijeka do Krapine, možemo biti ponosni na organizaciju ovog sajma i koristim priliku da pozovemo sve Križevčane i stanovnike okolnih mjesta i dalje da dođu i podrže naše obrtnike, da se promoviraju naši lokalni proizvođači, obrtnici i trgovačka društva” – kaže direktor Sajma Božo Barać.

Sajam je regionalnog i međunarodnog te će biti prisutni izlagači iz većine hrvatskih županija te Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine te Italije.

“Brinemo o održavanju tradicije jer je ovaj sajam organiziran u okviru proslave Martinja i krštenja mošta po Križevačkim štatutima. Na sajamskim manifestacijama mogu se i povoljnije nabaviti neki proizvodi, a prema prijavama izlagača ponuda će biti stvarno bogata. Bit će tu oko 200 izlagača te križevačke udruge koje će prezentirati svoje proizvode” – ističe Božo Barać.

“Odlučili smo da ove godine tema sajma bude energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije te će se održati panel diskusija jer su Križevci poznati kao jedan od gradova koji najviše ulaže u to. S obzirom da je Ministarstvo poljoprivrede pokrovitelj sajma, imat ćemo i okrugli stol vezan na kratke lance opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće” – rekao je Božo Barać.

“Uz to već tradicionalni programi su modna revija i revija frizura. Sva tri dana sajma održavati će se izložba malih životinja, prezentacija obrtničkih zanimanja strukovnih škola iz Koprivničko-križevačke županije i organizirani posjet učenika završnih razreda osnovnih škola iz županije. Ove godine uključuju se i križevački dječji vrtići koji će održati svoj program na sajmu. Sajam će posjetiti i obrtnici iz drugih županija i Slovenije. I ove godine posjetitelji će biti nagrađeni te će uz kupnju ulaznice po cijeni od 15 kuna moći sudjelovati u nagradnoj igri. Sponzor nagradne igre je Prima namještaj te je prva nagrada sajma kutna garnitura u vrijednosti 24.000 kuna, zatim regal i druge brojne nagrade” – dodaje Božo Barać.