Dječja igraonica u Carevdaru započela s radom

Knjižnični stacionar s dječjom igraonicom započeo je s radom u sklopu obnovljenog doma u Carevdaru. To je kraći program odgojno obrazovnog rada za djecu predškolskog uzrasta, kao izdvojenog odjela knjižnice „Franjo Marković“ Križevci.

Šestero djece, koliko ih trenutno pohađa igraonicu, posjetio je gradonačelnik Mario Rajn kako bi se podružio s njima i ujedno razgledao ovaj novouređeni prostor uz vodstvo ravnateljice Marjane Janeš Žulj.

Radi se o prostoru od 45,50 m2 koji je Grad Križevci dao na korištenje Gradskoj knjižnici kako bi se uredio i opremio prostor za djecu od tri do sedam godina u kojem će oni, uz stručno vodstvo, kvalitetno provoditi svoje vrijeme i ujedno razvijati svoju ljubav prema knjigama.

Gradska knjižnica je opremila prostor adekvatnim namještajem, didaktičkim igračkama, knjigama i drugom potrebnom opremom za odvijanje programa, a osim veće prostorije za obavljanje djelatnosti, tu su još i mala čajna kuhinja i sanitarni čvor.

Knjižnični stacionar će biti otvoren za mještane Carevdara i okolice svakog utorka i četvrtka od 9 do 12 sati i unutar toga će dječja igraonica raditi od 9,30 do 11,00 sati, a velike i male korisnike dočekat će educirana knjižničarka.

(GradKriževci)