Gradski muzej Križevci provodi radove na rekonstrukciji i obnovi atrija

Gradski muzej Križevci provodi radove na rekonstrukciji i obnovi atrija Likovne galerije Muzeja.

Prijavom na Javne pozive za predlaganje programa u kulturi Gradski muzej Križevci prikupio je 55.000,00 kn / 7.299,75 Eur, a potporom Koprivničko-križevačke županije i Grada Križevaca. Likovna galerija nalazi se u središtu grada, neposredno uz gradski park, a njezin atrij jedan je od najugodnijih otvorenih prostora u gradu za razna kulturna događanja tijekom ljetnih mjeseci.

Zgrada Likovne galerije, tzv. Sabornica, jedna je od najstarijih križevačkih građevina. Nekada se nalazila uz južna gradska vrata i na samome početku glavne ulice. To je građevina graničarskog baroka s jednostavnim ukrasima i masivnim mansardnim krovom. Današnji izgled zgrada je dobila nakon pregradnje 1984. g., kada je u nju uselila Likovna galerija sa svojim izlošcima.

Zgrada Likovne galerije i atrij prostori su u kojima se tijekom cijele godine održavaju izložbe i velike izložbe iz fundusa, pop up izložbe, koncerti, performansi, projekcije i različita kulturna i umjetnička događanja i manifestacije koje okupljaju vjernu publiku Muzeja, Križevčanke i Križevčane, djecu i mlade, suvremene umjetnice i umjetnike, stručne suradnike, goste i posjetitelje.

“Zahvaljujemo Koprivničko-križevačkoj županiji i Gradu Križevcima. Veselimo se javnoj sadnji stabala 26.11. u sklopu koje ćemo posaditi u atrij dva stabla. Zahvaljujemo Gradu Križevcima na inicijativi i podršci povodom kolektivne sadnje” – poručili su iz Gradskog muzeja Križevci