Novo asfaltno ruho dobila je cesta Erdovec – Lemeš

Održan je službeni obilazak novoasfaltirane dionice ceste Erdovec – Lemeš kojem su nazočili križevački gradonačelnik Mario Rajn, koprivničko-križevački župan Darko Koren, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, gradski pročelnik Krešimir Brunović, predsjednik Povjerenstva za rad mjesnih odbora i gradskih četvrti Mario Martinčević, županijski vijećnik Dubravko Picig, predsjednik Mjesnog odbora Erdovec Dražen Harča, piše prigorski.hr.

Dražen Harča rekao je kako je ovo povijesni trenutak za selo Erdovec i okolicu koja je dobila cestu. – Hvala gradonačelniku Rajnu i županu Korenu što su nam omogućili cestu – rekao je Harča.

Dragutin Guzalić je rekao kako cesta spaja dvije županijske ceste. -Asfaltirano nije bilo 1800 metara i ove godine smo realizirali u suradnji s Gradom Križevcima i ovu modernizaciju ceste. Kolnik je 4,5 metara širine, debljine 7 centimetara. Radi se o asfalt betonu granulacije 16 mm, izvedba je dobra, a investicija je nešto veća od milijun kuna.

Omjer sufinanciranja ŽUC-a i Grada Križevaca je 60:40 posto. Cesta je primjer kako to radimo posljednjih godina i s Gradom Križevcima imamo odličnu suradnju. Svake godine nekoliko cesta moderniziramo ili obnovimo – poručio je Guzalić i vozačima poželio sretnu i ugodnu vožnju.

Dubravko Picig je rekao kako se unazad šest godina, odnosno kako je gradonačelnik Mario Rajn, realizirao već treći projekt u Erdovcu. -Obnovljen je vatrogasni dom, vodovod je prošao kroz Erdovec i asfaltirana je cesta koja spaja Erdovec i Lemeš. Grad je napravio ono što je godinama obećavano – rekao je nezavisni županijski vijećnik i napomenuo kako će doći do realizacije još jednog projekta, a to je obnova javne rasvjete.

Mario Rajn zahvalio je na strpljenju mještanima cijelog kraja jer se dugo čekalo na realizaciju. – Ova cesta bitno poboljšava kvalitetu života i prometovanja, pogotovo u smjeru Zagreba. Zahvaljujem mještanima Erdovca i svih prigradskih naselja na razumijevanju jer je ovaj projekt bio na listi prioriteta. Velika je tu zasluga Mjesnog odbora i županijskog vijećnika Dubravka Piciga i drago mi je što je došlo do realizacije u suradnji sa Županijskom upravom za ceste.

Projekt je vrijedan nešto više od milijun kuna. Grad Križevci je sufinancirao izgradnju podloge, a ŽUC je riješio asfaltiranje i izvođače radova. Taj model imamo već nekoliko godina i drago mi je da je dionica od 1800 metara riješena na dobrobit cijelog ovog kraja – poručio je gradonačelnik.

Darko Koren kazao je kako ova dionica skraćuje put od Erdovca prema Zagrebu za 15-16 kilometara. -O ovoj dionici sam dosta slušao i bila je velika želja da se cesta modernizira. Često slušamo o odumiranju seoskih sredina i samo na ovakav način se mogu mladi ljudi motivirati da ostanu ovdje živjeti i da iskoriste sve one prednosti koje život na selu pruža. Ako nemate ovakve uvjete kakvi su u urbanim sredinama, onda nemate ni motiva za to. Svi smo danas zadovoljni zbog ovog događaja – zaključio je župan.

Nakon obilaska ceste održano je i zajedničko druženje s mještanima.

(foto:GradKriževci,prigorski.hr)