Projekt „Dani okusa Podravine i Prigorja“ u ugostiteljske objekte donosi autohtone delicije
U hotelu Picok u Đurđevcu održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen projekt „Dani okusa Podravine i Prigorja“. Medijima su se obratili Borislav Šimenc, začetnik projekta, župan Darko Koren, ujedno i predsjednik Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, predstavnici restorana koji sudjeluju u projektu i pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.
Pomoćnica direktora Sočev kazala je kako se projekt na nacionalnoj razini održava već sedmu godinu, a uključeno je ukupno 11 županija, odnosno regionalnih turističkih zajednica koje financijski podupiru projekt, ali i sve tehničke aspekte.
„Riječ je o trećim “Danima okusa Podravine i Prigorja“, a naša Turistička zajednica pokriva kompletan trošak sudjelovanja u ovom nacionalnom projektu, koji će se provoditi u šest ugostiteljskih objekata na području županije“, dodala je Sočev.
Župan je izrazio zadovoljstvo realizacijom projekta, koji će značajno doprinijeti kvaliteti županijske turističke ponude i potaknuti građane da uživaju u autohtonim delicijama.
„Cilj je da se što više ugostiteljskih objekata uključi u projekt i volio bih da se proširi na prostor cijele županije jer doista imamo bogatu ponudu autohtonih jela i pića po kojima smo poznati“, smatra župan.
Borislav Šimenc, idejni začetnik projekta, kazao je: „U cilju daljnjeg razvoja projekta odlučili smo da pod zajedničkim imenom “Dani okusa hrvatske tradicije” razvijamo jedan veliki nacionalni festival gastronomije te domaće i tradicijske hrane, koji bi se sastojao od 15-tak regionalnih festivala.“
Pozivamo Vas da od 18. do 28. studenoga uživate u bogatim okusima koje pripremaju ugostiteljski objekti Podravine i Prigorja!