Sudjelujte sutra u akciji sadnje stabala, grmlja i cvijeća

Grad Križevci uključuje se i ove godine u akciju sadnje stabala koja će se održati u subotu, 26. studenog s početkom u 10,00 sati.

Sadit će se u Ulici Frana Gundruma i ispred gradskog stadiona (desno od ulaza), a građani mogu sa sobom ponijeti lopate, rukavice i dobru volju. Za sve koji neće imati alat, Komunalno poduzeće d.o.o. osigurat će ga dok će se Grad Križevci pobrinuti za okrjepu.

Osim ove lokacije, sadnja stabala, grmlja i cvijeća održat će se i u Magdinom vrtu isti dan s početkom u 11,00 sati u organizaciji Udruge Magda.

“Započinjemo sadnju drveća s raspodjelom zaduženja te malom zakuskom gdje će vrtlari moći uživati u vegetarijanskom grahu kojeg će pripremiti učenici Srednje škole Ivan Seljanec Križevci. Sadit ćemo uporabno drveće, što znači kada se drveće razvije, njihovi plodovi će se moći konzumirati. Zahvaljujem Komunalnom poduzeću na dva donirana pitoma kestena, Udruzi Zelene i plave Sesvete i Čistećim medvjedićima na lipi te Drijencima. Ovom sadnjom se priključujemo kampanji “Zasadi stablo – ne budi panj” – kazala je predsjednica Udruge Magda, Olga Razum Šujica.

U akciju se uključuje i Gradski muzej Križevci te će biti zasađena dva stabla.
Akcija sadnje stabala u Križevcima provode se od 2018. godine, a cilj je zasaditi stabla na javnim površinama kako bi se doprinijelo ozelenjivanju gradskih površina i tako smanjila emisija ugljičnog dioksida.

Pozvani su građani da dođu i uključe se u sadnju stabala te tako i sami pridonesu ozelenjivanju i uređenju našeg grada.

lh/radiokriževci