Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen 666. rođendan Grada Koprivnice

Održana je svečana sjednica koprivničkog Gradskog vijeća povodom 666. rođendana Grada Koprivnice u dvorani Domoljub. Svečanosti su uz brojne uzvanike ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali župan Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, predsjednik Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije Damir Felak te županijski pročelnici.  

Sjednicu je otvorio predsjednik Gradskog vijeća Grada Koprivnice Ivan Pal koji se svim članovima zahvalio na konstruktivnoj suradnji i nastojanju da kroz odluke koje Vijeće donosi, grad čine još boljim mjestom za život. Gradonačelnik Mišel Jakšić je potom u svom govoru istaknuo kako je Koprivnica „stara dama“ koja se pretvara u „mladu djevojku“ zahvaljujući ulaganjima u obrazovanje i brojnim investicijama i projektima kojima se stvaraju još bolji uvjet za život svih stanovnika.

U ovim kriznim vremenima Koprivnica je pokazala solidarnost i otvorenost, pokazali smo da znamo i želimo ulagati u obrazovanje jer bez toga nema napretka.  Koprivničko gospodarstvo predvođeno Podravkom je pokazalo snagu i zašto smo jedan od najjačih ekonomskih gradova. Gradimo, ulažemo, pred završetkom su i radovi u centru grada i puno toga je još pred nama –  novih vrtića, škola, ITU mehanizam. Nema tog sna koji zajedno ne može ostvariti, istaknuo je gradonačelnik Jakšić.  

Čestitku povodom Dana Grada Koprivničankama i Koprivničancima uputio je i župan Darko Koren koji je Gradskoj upravi čestitao na svim uspjesima i realiziranim projektima u proteklom razdoblju uz slikovit opis Županije kao vlaka u kojem Koprivnica ima ulogu lokomotive uz podršku naše najjače kompanije Podravke.

Treba naglasiti činjenicu da Koprivnica i Podravka imaju društvenu i socijalnu odgovornost te da svatko od nas tko sudjeluje u toj „kompoziciji“ u svojoj ulozi ima isti cilj, a to je rad za još veći boljitak ovog prostora na kojem živimo. Veliko hvala svima onima koji marljivo rade na razvoju Koprivnice, jer je to ujedno i razvoj cijelog prostora naše županije. Živimo u prostoru u kojem nas raznolikosti ne mogu toliko podijeliti da ne bismo svi imali iste ciljeve, a to je napredak i razvoj  Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, istaknuo je župan Koren.

U ime gradonačelnika i načelnika čestitku Gradu uputio je gradonačelnik Varaždina Neven Bosilj, a prigodnim riječima se obratio i saborski zastupnik Boris Lalovac. U sklopu sjednice, kojoj su prisustvovali i saborski zastupnici, brojni predstavnici gradova i općina, prijatelji iz susjednih država te uglednici iz društvenog, gospodarskog, političkog i javnog života grada, dodijeljena su i Javna priznanja Grada Koprivnice – Medalje Grada Koprivnice i Plaketa Grada Koprivnice, a  sve dobitnike možete vidjeti ovdje. Dodajmo na kraju kako su svečanost glazbenim programom upotpunili Rajnard, Marin i Helena Hraščanec te Nikola Milosavljević.

(Služba ureda župana, županijaKCKŽ)