Tajnik AMK Križevci Stjepan Peršin poziva građane da sudjeluju u besplatnoj preventivnoj akciji sve do subote

Ovo je akcija koja već dugi niz godina traje na razini MUP-a, Centra za vozila Hrvatske, Stanice tehničkih pregleda Hrvatske i Policijske postaje na području gdje stanice djeluju.

“Smatram da je to stvarno jedna hvale vrijedna akcija koja doprinosi tome da ljudi u tome tjednu pregledaju svoja vozila potpuno besplatno. Dolazi nam zima i prava je prilika da se uoče nedostaci na vozilima koje je možda manje moguće uočiti tijekom ljeta” – kazao je tajnik AMK Križevci, Stjepan Peršin.

Važno je vidjeti jesu li kočnice ispravne, jesu li gume prikladne za zimske uvijete te je izuzetno bitno da samo vozilo mora odgovarati standardima koji su propisani.

Pozivaju se i svi vozači koji još nisu zamijenili gume na svojim automobilima da to učine. AMK Križevci nudi svojim članovima besplatnu zamjenu guma tako da svakako to iskoristite dok nije kasno!

Hrvatski automoto klub je mislio na sve one koji su odlučili sudjelovati u ovoj akciji, a u pitanju je tekućina za pranje vjetrobranskog stakla u zimskim uvjetima koju vozači dobe na poklon.

Cilj je isključivo preventivni, a pregled vozila obavlja se besplatno za sve vlasnike vozila, odnosno vozače. Preventivno-sigurnosna akcija nadzora tehničke ispravnosti vozila pod nazivom “Dani tehničke ispravnosti vozila” traje sve do 26. studenog.

lh/radiokriževci