Vladika Milan Stipić primio hrvatsku veleposlanicu u Ukrajini

U ponedjeljak, 7. studenoga 2022., u biskupskom dvoru u Križevcima, Vladika križevački mons. Milan Stipić jučer je u biskupskom dvoru u Križevcima primio veleposlanicu Republike Hrvatske u Ukrajini gospođu Anicu Đamić. Biskup Stipić i veleposlanica Đamić razgovarali su o teškoj situaciji ukrajinskih građana u nametnutom im ratu te o raznim vidovima moguće suradnje kako bi se pomoglo onima najugroženijima.

Križevačka eparhija je preko svog eparhijskog Caritasa, a u suradnji i uz pomoć Udruge ”Dobro dobrim – DoDo” iz Velike Gorice dosad pomogla Ukrajini na različite načine u vrijednosti od preko 28 milijuna kuna. Humanitarna pomoć se tako dopremila do više bolnica i samostana gdje borave ukrajinske izbjeglice. U Hrvatskoj je Križevačka eparhija preko svojih svećenika i Caritasa zbrinula brojne obitelji prognanih Ukrajinaca, organizirala pastoralnu skrb i karitativnu pomoć na mjestima gdje oni u Hrvatskoj borave, od Slavonije do Dalmacije te pomogla mnogim svećenicima kako Ukrajinske grkokatoličke Crkve tako i Mukačevske eparhije u ovim za njih vrlo teškim vremenima.

Veleposlanica Đamić je izrazila zahvalnost na svemu i izrazila svoju podršku svim projektima i akcijama eparhije oko skrbi za izbjeglice. U prigodi svoga posjeta biskupu Stipiću, veleposlanica je obišla katedralu Presvete Trojice i muzej u biskupskom dvoru.