Završio 24. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije – fotoprilog

Protekla tri dana Križevci su bili u znaku 24. Obrtničkog i gospodarskog sajma Koprivničko-križevačke županije koji se održavao u Sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca. Najznačajnija je to gospodarska manifestacija Koprivničko-križevačke županije koja već više od dva desetljeća okuplja obrtnike i male poduzetnike te im omogućava predstavljanje svojih proizvoda i usluga, kao i priliku za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i unaprjeđenje poslovanja.

Posebno veseli što se nastavlja trend povećanja broja registriranih obrta na području naše županije u kojoj posluje gotovo 1800 obrta u različitim poslovnim djelatnostima. U odnosu na prošlu godinu bilježi se preko 70 novih obrta što je pokazatelj da obrtništvo i poduzetništvo i dalje čine najsnažnije segmente županijskog gospodarstva. Tema ovogodišnjeg sajma bila je energetska učinkovitost i obnovljivi izvori energije te je o tome održana panel rasprava. Održana je prezentacija obrtničkih zanimanja, krstio se mošt na Martinju po Križevačkim štatutima, nastupili su mališani križevačkih vrtića i Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci, a posebno atraktivan program svake godine na sajmu je revija frizura i modna revija.

Održana je također 49. Međugradska i 31. Međužupanijska izložba malih životinja, okrugli stol na temu kratki lanci opskrbe u poljoprivredi uz izgradnju distributivnih centara za meso, voće i povrće, birani su najatraktivniji izložbeni prostori i na kraju sajma izvlačenje dobitnika nagradne igre. Ovogodišnji partner sajma bila je Varaždinska županija, organizator Koprivničko-križevačka županija, a suorganizatori Grad Križevci, Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, Udruženje obrtnika Križevci, PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Turistička zajednica Grada Križevaca i Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije.

Evo još nekoliko fotografija sa sajma: