Turističko vijeće TZ KKŽ održalo posljednju ovogodišnju sjednicu

U prostorijama Županijske uprave danas je održana 15. sjednica Turističkog vijeća Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije koju je vodio župan, ujedno i predsjednik TZ KKŽ Darko Koren.

Članovi Vijeća jednoglasno su usvojili Prijedloga Izmjena i dopuna Programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2022. godinu te Prijedlog Programa rada Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije za 2023. godinu.

Kako je naglasila pomoćnica direktora TZ KKŽ Kristina Sočev, turistička djelatnost na području naše županije dobro se razvija čemu svjedoče i sve bolje brojke – ponajviše u broju turističkih proizvoda i ponude koja je na raspolaganju posjetiteljima, ali i povećanja broja dolazaka (pet tisuća dolazaka više nego prošle godine) i noćenja (deset tisuća noćenja više nego prošle godine), pa ja tako na području županije tijekom ove godine zabilježeno gotovo 20 tisuća posjetitelja i 44 tisuća noćenja.

Posebno veseli i povećanje smještajnih kapaciteta za 100 ležajeva, istaknula je Sočev, čemu su doprinijele i financijske potpore za razvoj smještaja u privatnom sektoru  koje je osigurala TZ KKŽ te činjenica da je Koprivničko-križevačka županija prerasla iz jednodnevne u višednevnu turističku destinaciju.

U novoj godini će se snažno krenuti s unaprjeđenjem postojećih i razvojem novih turističkih proizvoda, daljnjim ulaganjima u turističku infrastrukturu, edukacije, potpore i druge mjere koje daju dobre rezultate i pomažu u turističkom razvoju svih područja naše županije, zaključili su članovi Vijeća na kraju sjednice.

Služba ureda župana