Usvojene izmjene i dopune Proračuna Grada Križevaca za 2022. godinu, kreće naplata parkiranja…

Vijećnice i vijećnici Grada Križevaca u srijedu su donijeli III. Izmjene i dopune Proračuna Grada Križevaca za 2022. godinu i projekcije za 2023. i 2024. godinu. Radi se o tehničkom usklađenju prihoda i rashoda prema kojima Proračun Grada iznosi 158.348.891,36 kn. Također su doneseni su i programi o izmjenama i dopunama Programa potpora u poljoprivredi i gospodarstvu  na području Grada Križevaca za 2022. godinu, analiza sustava civilne zaštite na području Grada Križevaca za 2022. godinu, kao i plan razvoja sustava civilne zaštite za 2023. godinu.

Vijećnici su usvojili Plan održive urbane mobilnosti (SUMP) Grada Križevaca u kojem je primjenom integriranog pristupa u prostorno – prometnom planiranju Grad kao cilj postavio uravnoteženje prostorne raspodjele prometne infrastrukture motoriziranog i nemotoriziranog prometa, u funkciji povećanja razine dostupnosti javnog prostora te promjenu negativnog trenda pri odabiru načina putovanja u različite svrhe promjenom udjela modalne raspodjele, odnosno smanjenjem korištenja osobnih automobila za putovanja te poticanje korištenja javnog prijevoza, vožnje bicikla, pješačenja i ostalih održivih načina kretanja. Donesen je Program rada Gradskog vijeća za 2023. godinu, te razmatrana izviješća o studentskim kreditima i stipendijama Grada Križevaca za akademsku godinu 2021/2022. Na dnevnom redu bilo je donošenje Odluke o prodaji građevinskog zemljišta u poduzetničkoj zoni Gornji Čret  trgovačkom društvu OMER DOGAN d.o.o. koje namjerava na toj parceli dodatno proširiti  postojeću djelatnost poduzeća.

Donesena je i Odluka o visini naknade za parkiranje na području Grada Križevaca prema kojoj će se za jedan sat parkiranja u I. zoni plaćati 1 euro, u II. zoni 0,7 eura i u III. zoni 0,3 eura. Godišnje karte u I. zoni nema, u II. zoni bit će 80 eura, u III. zoni 60 eura i u IV. zoni 40 eura. Povlaštene karte će biti u I. zoni po cijeni od 150 eura, u II. zoni 30 eura i u III. zoni 10 eura. Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško osvrnuo se na Plan održive mobilnosti koje je izglasalo Gradsko vijeće te kazao da se tamo predlaže povećanje cijena da bi se demotiviralo vozače da parkiraju u centru grada i predlaže se proširenje zona, javni prijevoz i vožnje bicikla.

Na kraju sjednice predsjednik Gradskog vijeća Igor Frbežar i zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško uputili su čestitke vijećnicama i vijećnicima za nadolazeće blagdane.

ji/radiokrizevci